søndag 9. august 2015

Leo Ketil Bøe i en internasjonal klatrefinale

Leo Ketil Bøe tok 7. plass i den europeiske ungdomscupen i Middendorf i Østerrike i helgen.
Leo kom på syvende plass i finalen. Det er den samme plassen han hadde etter de to kvalikkrutene lørdag.
Bøe klatrer i den mellomste gruppen Youth A, som er 16- og 17- åringene. Han kom på fjerde i første kvalikk. Han var bare to og halvannet flytt unna de beste i kvalikken.

Jeg skrev i et første utkast av denne bloggposten at han var tredje herre i en finale, men det var svært slurvete. Takket være gode innspill fra Ole Morten er det ettertrykkelig vist at jeg husket helt feil. Takk for den oppdatering. Gikk litt fort der.

I de siste årene har han også hatt de beste resultatene av de norske juniorklatrerne, og har vunnet buldre-nordisk og kommet som nr. 2 på nordisk tauklatring i sin klasse.

Ellers:
Lisa Marie Kvandahl ble nummer 21 av 27 deltakere.
Jens Kristian Asmundsen og Hauk Lem ble 32 og 33 av 35 deltakere.
Brage Birkelund Olsen ble 29 av 32 deltakere.

Sverige har to utøvere i finalen. Kajsa Rosen kom på femteplass i finalen, og det sier litt om nivået at hun kom på niendeplass i sist verdenscup for seniorer. Hannes Puman er på tiendplass før finalen etter en dårli andrekvalikk. Resultatet fra herrene er ikke klart når dette sies.
Men også store klatrenasjoner som Tyskland har bare en utøver i de seks finalene arrangert i dag. Så det er et solid nivå på mange av utøverne. 

4 kommentarer:

 1. Leo kom på en sterk 7.plass i finalen: http://www.ifsc-climbing.org/index.php/world-competition/calendar#!comp=1601&cat=15&route=2

  Det er forøvrig de 10 beste som går til finalen i EYC, så Puman gikk også videre til finale.

  SvarSlett
 2. Takk. Har oppdatert saken nå som resultatet er klart. Takk for oppklaringen om at de ti beste går til finalen, har oppdart det også.

  SvarSlett
 3. Litt oppdatering: Direkte fra hukommelsen kan jeg nevne at Tomas Tobiassen hadde 2 finaleplasser og Eirik Birkelund Olsen 3 finaleplasser fra den tiden det var stor deltakelse i alle klasser i EYC. Endre Sandø Evensen har to finaleplasser fra de siste årene hvor deltakelsen på en del konkurranser har vært langt svakere.

  SvarSlett
 4. Takk Ole Morten. Hvor har hodet mitt vært. Dårlig husk rett og slett. Takk for god oppdatering. Lett å glemme tidligere prestasjoner når tiden går.

  SvarSlett