søndag 5. november 2017

De to beste herrene og kvinnene dominerte Klatre-NM



Det var to sterke og spennende dueller i seniorklassene i finalen i NM i klatring. Resten av deltakerne var i praksis statister på Sørmarka arena utover Stavanger hvor Bratte Rogalands Venner arrangerte NM igjen.

Tina Johnsen Hafsaas fra Kolsås var på topptaket, men hadde glemt å klippe en bolt ved foten og fikk ikke godkjent topp. Men det holdt uansett til seier foran Hannah Midtbø fra Oslo klatreklubb. Dermed delte de to klart beste konkurranseklatrerne de siste ti årene igjen de to øverste plassene. Det ble et stykke ned til konkurrentene, hvor buldrer Therese Johansen fra BRV klatret strålende og kreativt med en "no-hands rest" i sitt NM comeback. Hun slo buldrer Sunniva Eik Haave.

John Henry Nilssen fra BRV vant foran Thilo Schröder fra Kolsås, men begge favorittene toppet finaleruta. Begge var likt etter kvalikk, begge toppet den ene av rutene og kom likt på den andre. Så det var noe så trivielt som tid som avgjorde. Dermed var det en hårfint seier, men også en styrkemarkering av dem begge.

For det var laaangt til nestemann i finalen, hvor Lars Ole Gudevang tok tredjeplassen fortjent foran et kobbel som parkerte på det første cruxet. Men finalen bærer også litt preg av at bortsett fra de to beste var det omtrent ingen av de beste finalistene fra de siste norgescupene og NM som deltok. John Uvisst av hvilken grunn. Samtidig er det imponerende å se hvordan småbarnsfedrene i veteranavdelingen til BRV klatret strålende og tok nesten halvparten av finaleplassene. Inspirerende. Men kanskje et lite tankekors på vegne av konkurranseklatringen ellers.

Ellers er NM også interessant ved at Thilo både har gjort det så bra i buldring og tau, det gjør han til en spennende norsk kandidat i det nye OL-formatet med buldring, tau og speed. Men ingen av de beste seniorene var med på speed-konkurransen, unntatt Sunniva Haave, så der er det foreløpig ikke så lett å se status.


Her er blogg om junior-resultatene

Her er resultatene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar