mandag 18. februar 2019

Mari Augusta Salvesen første kvinnebestigning av UKs hardeste off-width




Mari Augusta Salvesen klatret i helga Rays roof, gradert E7, 6C, regnet som en av Englands hardeste off-width ruter og den første kvinnelige bestigningen ifølge det ledende engelske klatrenyhetsstedet UK climbing.

Engelske grader er krevende å omsette til norske grader, og off-width er krevende å gradere uansett. Men i øvre del av åttertallet er vel en mulig oversettelse av den relativt kort og bratte ruta.

Mari har det siste halvannnet året blitt en av de norske klatrerne som har gått mange harde naturlig sikrede ruter med flere bestigninger opp til 8+ og på harde off-widths.

Hun har også markert seg i England med å gå den klassiske Masters Edge, gradert E76b, som da ut fra gradene er et lite knepp mindre hardt/teknisk. Hun er den eneste norske kvinnen ved siden av Paula Voldner som har gått såpass stramme E-grader (E-graden er beregnet ut fra hvor eksponert eller utholdende den er). Paula har ledet opp til grad E8 i Bohuslän.

UKClimbing peker også på at Mari er av de som markerer seg som svært sterk allround med alt fra 8A-buldring til harde ruter, harde trad-leder, storvegger opp til El Capitan og fosseklatring - hvor hun i vinter også har gått flere lange linjer i Rogaland.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar