fredag 31. oktober 2014

Bra norsk Karma i Fontainebleau: 8B med mere

Det har vært to knallharde norske bestigninger i Fontainebleau den siste tiden. Martin Mobråten har gått L´apparement bas (lav start), med graden 8B, står det på klatreturbloggen til han og Maria Davies Sandbu. 
Torstein Eide har gått denne bulderen før for et år siden, og i tillegg har Øystein Andresen gått Kheops tidligere i 2013. Det er vel historien om 8B-buldre gått av nordmenn i Font.
Martin har i tillegg gått Partage og Gourmandise, som begge er font grad 8A+.
Steffen Breivik gikk i går Karma, grad font 8A+, "satt lang inne" skriver han på scorecardet sitt på 8A.nu. I tillegg har han gått fem buldre på 8A-graden, og det er jo også imponerende.

I tillegg har Maria Davies Sandbu gått Atomic Playboy (font 7C+), og er det egentlig noen andre norske kvinner som har klart den graden i font?


søndag 26. oktober 2014

Tidenes klatrefilm fra Norge er i salg nå - The Change

I dag lanseres del to av filmen The Change, som forteller historien rundt Adam Ondras førstebestigning av The Change som den første ruta med graden 9b+ og da verdens hardeste rute høsten 2012. Filmen tar for seg turen til Norge, selvsagt alt arbeidet med ruta i Flatangerhula, og også mye rundt klatringen med turer til norsk villmark.

Jeg har ikke sett den, men UK Climbing oppsummerer den med at hvis man bare skal kjøpe en klatrefilm i år, så må det være denne.

Her kan den bestilles og lastes ned.
Her er en billedserie fra de forskjellige delene av filmen og noen kommentarer fra Ondra og filmmaker Petr Pavlicek.

Og for å feire lanseringen, så vant Adam Ondra dagens verdenscup i klatring i Japan. 

Årsbeste for Magnus Midtbø i verdenscupen

Magnus endte på en sjetteplass i verdenscupfinalen i Japan søndag. Det er ett hakk bedre enn i Chamonix på starten av sesongen. Og selv om det ikke er hans beste verdenscupresultat (flere tredjeplasser), så er det på linje med noen av hans bedre plasseringer de siste årene.

Magnus var neppe fornøyd etter at finaleklatringen hans var over, for han falt av relativt tidlig på en liten feilvurdering. Men to andre finalister, inkludert europamester Desranges falt på et annet risikabelt flytt litt tidligere. Fra der Magnus falt var det en lang og jevnt pumpende travers fram og tilbake til der flertallet av finalestene takket for seg, og til slutt var det Adam Ondra som kom noen flytt lengre enn resten.


Følg Magnus Midtbø i finalen i verdenscupen

Magnus strekker seg til taket som gir ham finaleplass. Skjermbilde fra livestreamen til IFSC


Magnus Midtbø sikret finaleplass svært solid klatring etter en litt trøblete kvalifisieringsstart i verdenscupen i Inzai i Japan natt til søndag. Det så også ut som han kan ha mer å gå på i finalen. Bare to-tre tak skilte de åtte finalistene. Magnus slo blant annet Jakob Scubert, Ghisolfi og flere av de faste finaledeltakerne kom ikke til finalen i det harde heatet av toppklatrere.

Her er resultatlista for semifinalen. 
Her er livestreamen for finalen.

Dette er Magnus sin andre finale i år, han kom på syvende i Chamonix tidlig i konkurransesongen. I de følgende konkurransene har det vært mest tiendeplasser og litt stang ut for finalen.

Finalen er søndag formiddag norsk tid. (Masse tidssoner og stille klokka osv. så jeg har ikke tiden nøyaktig)



lørdag 25. oktober 2014

To tette dueller i Norgescupen

Yngre junior jenter og eldre junior gutter var de strammeste klassene med reell konkurranse i norgescupen som Orkla fjellsportklubb arrangerte i den nye og store Orkangerhallen, som nok er en av landets største. For de andre klassene var det bare en opplagt favoritt, og for seniorene deltok knapt de vanlige og beste konkurranseutøverne.

Her er resultatene

I herreklassen gjorde ikke fraværet av de vanlige konkurranseklatrerne det til noen ren walkover for Endre Sandø Evensen fra Bergen. Selv om han tilslutt vant , så måtte han kjempe i kvalikk og finale mot solide 8b+ klatrere fra Trondheim som Andreas Klarström på tredje og Einar Sulheim, som ble nummer to. Selv om de har vært lite med i konkurranse, så stiller de med sterke Flatanger og Hell-bestigninger opp til 8b+ i høst. 

Kvinneklassen hadde ingen vanlige konkurranseutøvere, men den franske journaliststudenten Anais George-Molland fra Alberville slo Laurla Gürtler, som heller ikke høres ut som om hun vokste opp i en trønderbygd. 

Eldre junior gutter hadde som vanlig en liten håndfull seierskandidater. Som flere ganger før var det Jon Pål Hamre fra Trondheim som vant, men bare på bedre kvalikk enn Rolf-Martin Bjørngaard fra Sunnmøre Klatreklubb. Brage Birkelund Olsen fra Tromsø fulgte noen flytt bak. Denne klassen er svært jevn og svært aktiv, og det er bra. Det er vanskelig å se hvem av den som eventuelt vil være med å prege norsk klatring framover, om noen av dem, men det er kanskje den jevneste og største juniorklassen i den aldersgruppen så lenge jeg kan huske. (Men jeg savner at kanskje noen av dem klinker litt mer til, enten på utendørsruter eller noe mer frisk klatring). 

Yngre junior jenter er på samme tid den største, beste og jevneste gruppen som har konkurrert på jentesiden. Nesten hele finalefeltet toppet begge kvalikkrutene, hvilket både viser at det er en jevnt god gruppe og at ruteskruerne enda en gang - og dette må snart irritere vettet av finaledeltaker  - undervurderer jentene og skrur for lette og lite bratte ruter for godt trente jenter. Når man har reist halve Norge, så kan det ikke være gøy å få en kvalikk like inspirerende som en middels oppvarmingsøkt slik det så ut på det jeg tilfeldigvis fulte på streamen. 

Finalen skilte langt bedre, selv om det som vanlig ble en duell mellom Lisa-Marie Kvandahl fra Oslo KK og Bergljot Jullumstrø Hansen fra Trondheim, som Bergljot vant med et halvt flytts margin. 

Eldre junior jenter må ha vært en relativt enkel affære for Sunniva Eik Haave når hennes vanlige duellpartner Limstrand ikke var med i konkurransen. 

På samme vis ble yngre junior herrer også en relativ klar seier til Leo Ketil Bøe fra Bergen, siden hans argeste konkurrent heller ikke kunne være med. 

Alt i alt: Virket som et bra arrangement, svært bra formidlet også eksternt med livedekning og oppdaterte resultater. Juniorene stilte som vanlig solid opp og skapte store konkurranseklasser for det meste. Og det er krevende å dra de beste seniorene på norgescuper, og spesielt når det krever endel reise til litt mindre steder (med store vegger). 
dChambery escalade
dChambery escalade

Her kan du følge norgescupen live og med resultater

All ros til enda en arrangør av klatrekonkurranser i Norge. Norgescupen i Orkanger skjer ikke bare på en fantastisk ny vegg, som vi som bor i langt større kommuner bare kan drømme om. Konkurransen er som vanlig svært bra laget for at eksterne også kan følge med.
Her er livestreamen (se og lær svenske kolatrekonkurransearrangører som ikke engang klarer dette til nordiske konkurranser)

Her er fortløpende dekning av resultatene

Som vanlig stiller nesten alle de beste tenåringene opp i sine klasser, med et par unntak. I seniorklassen stiller med ett unntak ingen av de beste opp. Men alle ære til Endre Sandø Evensen fra Bergen som har tatt turen til Orkanger. Han skal blant annet konkurrere mot Andreas Klarström, som ellers har markert seg mest med storveggsklatring, støtende kileklatering og isklatring, og i det siste også hardt sportsklatring i Flatanger.
Kvinneklassen er fullstendig åpen, uten noen deltakere som har vært på pallen før og jeg tror knapt noen av dem har vært med i norgescuper heller. Men med en fransk klatrer, og det kan jo alltids åpne for overraskelser. 

Magnus til semifinale etter god andrerute

Magnus Midtbø gjorde en god prestasjon i 2. kvalikkrunde i verdenscupen i Japan lørdag morgen norsk tid. Han endte på 11. plass i den runden, og rettet dermed opp en svært dårlig start i første runde. Semifinalen er søndag morgen japansk tid, fra midtnatt natt til søndag i Norge, og kan følges live på det internasjonale sportsklatreforbundets nettsider

fredag 24. oktober 2014

Video av Ondra onsighte 8c+ på Flatanger

CHANGE - ADAM ONDRA - 2x 8/c+ ON-SIGHT from BERNARTWOOD on Vimeo.

Adam Ondra og team sender ut en ny video fra Flatanger hvor Ondra onsighter Nordic Flower og Muy Verdes. Begge gradert 8c eller 8c+ av Ondra, det varierer litt graderingen av disse rutene, Filmmaterialet fikk ifølge hans faste fotograf og følgesvenn Petr Pavlicek ikke fikk plass i den lenge ventede filmen The Change, som viser Ondra i arbeid med å utvikle Hanshelleren i Flatnager og gjøre det som for et par år siden var verdens vanskeligste klatrerute (og som er en av verdens to-tre vanskeligste nå. 

Etter planen kommer filmen på søndag, kanskje samme dag som Ondra kan vinne en ny verdenscup i Japan - selv om vi selvsagt håper Magnus tar den seieren. 

Med på videoen som kom fredag kveld er blant annet Erik Grandelius, som førstebesteg Muy Verdes.

Flere andre videoer er allerede sendt ut som teasere på Change-filmen, men jeg må ha litt bedre nett og tid for å lenke til alle. Her er en av dem som kom for en måned siden:

Adam Ondra - Illusionist 9a - Norway from BERNARTWOOD on Vimeo.

søndag 19. oktober 2014

Sikkerhetsfilm om innendørsbuldring

Säkerhetstips vid bouldering from Klättercentret on Vimeo.


Det svenske Klättercenteret har laget en film om sikkerhet ved innendørssentre. Det er sikkert smart, for det er mye rart som skjer selv med korte buldrevegger og tjukkas.
Takk til 8a.nu for lenken.

Magnus Midtbø slo verdensmester Ondra og verdenscupleder Schubert (men kom ikke til finalen)


Et bilde fra videostreamen til IFSC av Magnus rett før høyrefoten glipper på mikrotaket mens han klipper, og han ramler ett flytt før han ville nådd finalen. 


Ut fra resultatlista så det ut til å være "creazy days" i semifinalen i verdenscupen i Wujiang i Kina natt til søndag norsk tid. For Magnus Midtbø kom høyere enn Adam Ondra, som ble verdensmester i høst. Han kom høyere enn Jakob Schubert, som er ranket som nr.1 i verden på konkurranseklatring og har en haug med titler de siste årene. Men Magnus kom ikke til finalen. Da måtte man klatre 25 flytt eller mer, og en hel haug stjerner ble stoppet på rundt 24 flytt.
Videostreamen viser at Magnus fot sklir av et lite fottak mens han klipper og tilsynelatende har full kontroll.


Her er resultatlista

Dermed må Magnus nok en gang konstatere at det ble litt stang ut også på denne konkurransen, slik det dessverre har vært litt i år etter den fine syvendeplassen i Chamonix. Det er en konkurranse igjen neste helg i Japan på Asia-touren til verdenscupen, før det hele avsluttes i Kranj i Slovenia i november. 

lørdag 18. oktober 2014

Magnus Midtbø bra plassert før semifinalen i verdenscupen

Magnus ble nummer 7 på den første kvalifiseringsruta og 6 på den andre ruta i lørdagens kvalikk i verdenscupen, og ligger tilsammen på 9. plass. Dermed er utgangspunktet bedre enn de foregående konkurransene i år for å komme til finalen.

Verdenscupen gjør en rundttur i Asia, og denne helgen er det Wujiang i Kina som arrangerer. Tidsforskjellen gir litt merkelige tidspunktet for norske seere. Semifinalen arrangeres i natt norsk tid, og vises live på http://www.ifsc-climbing.org/

Magnus skal i utgangspunktet ha gode vibber fra Kina. Det var her han gjorde sitt gjennombrudd som ung klatrer for ti år siden med å bli juniorverdensmester.  

torsdag 16. oktober 2014

Mer godbiter fra NRK-arkivet: Stein P. Aasheims film fra klatring i Trollveggen


Birgit Ranheim leder opp mot toppen av Svenskeruta. Foto fra NRK-filmen

For over 20 år siden klatret Birgit Ranheim og Gunnar Aksnes svenskeruta mens de ble filmet av Stein P. Aasheim og et filmteam fra NRK. Resultatet ble en seks minutter lang film om bestigningen og klatring i Trolltindene, som ble vist til åpningen av sommerkonserten i Holmenkollen og på NRK. Filmen ble avsluttet da ekteparet klatret over på toppen av veggen, ble feiret med jordbær og champagne, og så steg dramatisk ut på tribunen "live" inne på Holmenkollen.

Svenskeruta er en av de to klassiske fine rutene i Trollveggen, og ble gått av to svensker på slutten av 70-tallet (sorry, husker ikke navnet). Ruta ble fribesteget av Hans Christian Doseth tidlig 80-tall, har mye fin klatring.

Tidlig 90-tall ble ruta skjemmet litt av et stort steinskred som begravde Nick-hylla og gjorde det litt bøssete å være i starten av veggen. Det store steinskredet i 98-tallet rammet 12 taulengde, ifølge noen partier som har gått ruta, men har ikke ødelagt den fine toppveggen ifølge nettstedet Oppdateringer til Romsdalsføreren. Men generelt sett har økt steinsprang som særlig rammet anmarsjen gjort at det ikke har vært så mange repetisjoner de siste årene.

Det er synd, for den flotte bivihylla omtrent midtveis før de første taulengdene på syvertallet må være blant de fineste overnattingsplassen i bratte fjellvegger i Norge med utsikt over resten av Romsdalsalpene og sola som såvidt dupper ned bak horisonten.

Uansett. En fin film, og takk til NRK som henter fram gamle perler fra arkivet og får dem digitalisert og republisert, og takk til Stein P. som la den ut på facebook slik at vi andre ble oppmerksom på den.

onsdag 15. oktober 2014

Ny 8+ på egne sikringer i Lier

Oslo-området har fått en ny storrute på egne sikringer. Øystein Krydsby Johnsen har gått Powernap på Askfjell. 32 meter klatring grad 8+ på den tekniske ruta Insomnia opp dobbeltrissene på den store klippen en kilometer til høyre for den mer klatrede Bergflødt. Ruta ligger like ved Vandrefalken, grad 9-, som Bjørn-Eivind Årtun gikk i 2011.

Johnsen forteller også at han har fjernet borebolten som var på ruta.
Øystein har gått hauger av harde ruter, blant annet to førstebestigninger av grad 9- på Häller i Bohuslän på naturlige sikringer.

Dermed seiler Askfjell opp som en av de ytterst få klippene på Østlandet for eventyrklatring på naturlige sikringer. Flere andre ruter er også gått på klippen opp til grad 7, som alle ser spennende ut med tanke på at dette er en stor vegg som krever litt guts for å bli besteget. Det er visstnok også en 7+ rute i den tidligere tekniske ruten til høyre for den nye frilinjen, men jeg tar gjerne imot tips på hvem som har gått den.

Det er også plass til flere nye linjer på denne store klippen, som er lettest å nå fra parkeringsplass opp mot Eiksetra en kilometer nord for klippen.

Og med 8+ ruta Kvinner og barn først-ruta på naboklippen Bergflødt er nesten alle de harde kilerutene rundt Oslo plassert på et lite område i Lier, samt på Rolvsøy ved Fredrikstad. Kanskje på tide å borre litt mindre og støte litt mer også på andre klipper.

mandag 13. oktober 2014

Magnus Midtbø drar enfingerpullups for 1 million seere på Youtube




Magnus Midtbø har blitt en Youtube-hit med innslaget under tittelen "Insane norwegian climber" som ble lagt inn av en eller annen etter TV-innslaget om han på NRK for tre år siden.
Nå har det rundet en million visninger, og er sannsynligvis blant de mest sette klatreinnslaget på Youtube. I forbifarten ser jeg at den eneste som har oversteget en million visninger er Chris Sharma på La Dura dura-prosjektet. Samt den noe mer pussige "bodybuilder meets climber".

Videoen til Dagens Næringsliv om Magnus har også blitt sett 316000 ganger.

søndag 12. oktober 2014

Magnus Midtbø kom like høyt som Adam Ondra

Semifinaleresultatene viste at Magnus Midtbø og Adam Ondra begge var ett flytt unna det som ga finaleplass i verdenscupens semifianle i Sør Korea natt til søndag norsk tid. 

Magnus endte på 10.plass og kom 38+ tak opp i ruta. Siste finaleplass gikk på 39+. Dermed bekrefter igjen og igjen at han er blant verdens ti beste konkurranseklatrere, men at det er litt stang ut for topplassering i årets konkurransesesong. 

torsdag 9. oktober 2014

Hulken og Hilde Bjørgaas, grad 8 på egne sikringer i tynn luft

Oskar Alexandersson og Hilde Bjørgaas har klatret en av de fineste og hardeste rutene i de høye Sierra-fjellene i California. Ruten The Venturi Effect ligger på klippen The Incredible Hulk, og ga naturlig sikret klatring opp til grad 8 i 3700 meters høyde. Ifølge meldingene fra Hilde så er det tre taulengder fra 8- til 8 (selv om amerikanerne også opererer med graden 8/8+ på ruta) på den totalt 12 taulengder lange ruta.

Mens svenske Oskar har gått mange harde ruter på egne sikringer i flere år, så har norsk/gøteborske Hilde virkelig tatt steget noen hakk opp det siste halvåret med blant annet bestigning av Kristi Brud (grad 8+) i Bohus og en kjapp bestigning av Ibens Bok (grad 8) på Ulorna i forbindelse med jenteklatresamlingen for snart to uker siden, hvor hun også instruerte.

Oskar har også støtet bra på storveggsruter før, men ikke opp slike grader og ikke minst slike høyder. Hvilepuls på 120, skriver han på facebook.

Ruta ble gått for ti år siden av legenden Peter Croft, som det siste tiåret har forlatt Yosemite og heller utviklet harde og lange ruter i Sierra Nevada.

Her er en video fra ruta forresten, med Croft og Lisa Rands.

onsdag 8. oktober 2014

Søndag livesending av verdenscupen med Magnus Midtbø

Søndag morgen er det semifinale i verdenscupen og alle norske klatrere krysser fingrene for at Magnus Midtbø skal nå finalen og kjempe om pallplass.

Her kan du følge semifinalen fra halv elleve. 

Magnus ligger foreløpig på 9. plass i verdenscupen, her er lista. 
Resultatet speiler vel at så langt har dette vært en litt stang ut-sesong for Magnus, men han har vel signalisert at han håper det blir bedre i tiden framover. Det gjør det ekstra spennende å følge konkurransene.

Dette er den første av tre verdenscuper i rask rekkefølge i Asia.
Neste konkurranse er i Kina 18-19. oktober, og så følger Japan 25-26. oktober.

Verdenscupen avsluttes, som vanlig, i Kranj i Slovenia 15-16. november.


tirsdag 7. oktober 2014

Til glede for nye seere: Tidenes beste Norge rundt-reportasje for klatrere

Beste innslag fra Norge Rundt noen gang from Martin Rødahl on Vimeo.


Til stor glede for klatreveteraner har Martin Rødahl funnet og lagt ut på Vimeo det legendariske innslaget i Norge Rundt om klatrerne i Kristiansund. Innslaget åpner med Øyvind Vadla som klatrer i bratta rett utenfor sentrum, lett poserende hengende i en hånd slik blant annet Patric Edlinger gjorde det omtrent på den tiden i det enda mer legendariske innslaget i filmen "Med livet i hendene.
Det finnes også en veldig bra historie om dette innslaget og innsmøring av nøkkelttak på leppa med grønnsåpe, men det får vente til en av aktørene med førstehånds kjennskap formidler den selv.

Arkiver under: Memory lane.

Vadla-versjon vs Edlinger-versjone. To av 80-90 tallets klatrehelter i Norge og Frankrike. 

mandag 6. oktober 2014

Tina Johnsen Hafsaas onsighter 8a+

Som første norske kvinne går Tina Johnsen Hafsaas grad 8a+ onsight med ruta Papa Caramelo i Grande Grotta på Kalymnos, skriver "happy girl" på Facebooksiden sin.

Tina bestemte seg for å avslutte konkurransesesongen litt tidlig etter at en skadd fot skapte en litt trøblete sesong, slik hun blogget om for et par uker siden. Men det ser ikke ut til å feile formen så mye med denne prestasjonen for 20-åringen.

Tina er sammen med Maria Davies Sandbu også den eneste som har gått 8a onsight, hvis jeg ikke husker helt feil, og hun har vel gjort det et par ganger også.

I norden er det bare to svenske kvinner som har gått en slik milepæl som 8a+ onsight:, Matilda Söderlund og Malin Holmberg.

søndag 5. oktober 2014

Bergensjuniorene tok to gull i Buldre-Nordisk

Leo Ketil Bøe og Endre Sandø Evensen tok gull i yngste og eldste gutteklasse i helgens nordiske mesterskap i buldring i Stockholm for juniorer. Bergen klatreklubb ble sammen med Eskiltuna klatreklubb den beste klubben, med to gull hver.

Jakob Heber Norum fra Kolsås klatreklubb tok tredjeplass i eldste klasse.
Sunniva Eik Haave tok tredjeplass i mellomklassen jenter, mens Lisa-Marie Kvandahl tok tredjeplass i yngste klasse. Dermed fikk også Oslo klatreklubb to medaljer. Ingen norske jenter deltok i eldste juniorklasse, og ingen gutter deltok i mellomste klasse.

Her er resultatlista

Sverige hadde klart flest deltakere og tok klart flest medaljer med fire gull og tre sølv og to bronsje.
Tre av vinnerne fra buldre-NM deltok ikke, deriblant fjorårets nordiske mester Marte Håkenstad-Bråten.


Muy verdes, for en persing fra Mats Peder Mosti

Mats Peder Mosti gikk den harde ruta Muy Verdes i Flatanger-hula i helga. Ruta er gradert 8c+, selv om enkelte setter den i 8c, og er uansett en bra pers av 35 år gamle Mosti.
Dermed har Muy Verdes, som er en av de litt kortere rutene i hula fått enda en norsk bestigning. John Henry Nilssen gikk den tidligere i høst, og Sindre Sæther tidligere i år.
Mosti har ellers et langt register av harde bestigninger av ruter og buldre, blant annet de to kanskje hardeste kilesikrede rutene i Norge med Loverboy (grad 9-/9) og Lovertoy (grad 9) i Snillfjord. I sommer gikk han en ny rute på nordveggen av Stetind (grad 8).

Muy Verdes ble gått av svenske Erik Grandelius for et par år siden, og har vel blitt den mest repeterte av de harde rutene.


Han har forøvrig forsket på effekt av makstrening også, blant mye annet. her er artikkellista fra NTNU


Her er en video av Magnus Midtbø på ruta Myu Verdes på You tube, tatt av Kenneth Elvegård i 2013.

fredag 3. oktober 2014

Erik Nordbye går Electric Avenue (grad 9-) på egne sikringer

Enda en norsk klatrer har repetert den harde tradlinjen Electric Avenue grad 9-) på Skëlefjell i Bohuslän. Erik utnyttet gode forhold sist helg, og gikk den stramt graderte og stramt sikrede linjen. Ruta er en av verdens fineste linjer, og ble gått av Henrik Bolander for snart 20 år siden. De siste årene ble den gått på egne sikringer av flere svenske klatrere. For tre år ble  boltene ble kuttet av Martin Skaar Olslund samme høst etter å ha repetert ruta på egne sikringer.  Siden har den fått få bestigninger, men ble tidlig på sommeren gått av Paula Voldner og nå også av Erik Nordbye.
Erik har tidligere i år gått de to etterhvert klassiske 8+ rutene på egne sikringer Kristi Brud på Hallinden i Bohuslän og Kvinner og barn først på Bergflødt i Lier.

De sterkeste tenåringene til buldre-nordisk i helgen

Ni norsk juniorer deltar i helgens nordiske mesterskap i buldring som Solna Klatreklubb arrangerer. Totalt stiller 80 deltakere i konkurransen på Klättersenteret

Oslo klatreklubb har flest deltakere med Sunniva Eik Haave, Ingrid Helene Amundrud, Lisa-Marie Kvandahl og Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen. Leo Ketil Bøe og Endre Sandø Evensen stiller fra Bergen klatreklubb. Martine Limstrand fra Bodø klatreklubb. Jakob Heber Norum fra Kolsås klatreklatreklubb, Rolf-Martin Bjørngaard fra Sunnmøre klatreklubb og Brage Birkelund Olsen fra Tromsø klatreklubb. Det ser ikke ut til at de ferske juniornorgesmestrene Bergljot Jullumstrø Hansen og Jon Pål Hamre fra Trondheim stiller, og heller ikke Marte Håkenstad-Bråten fra Lillehammer. 

De møter blant annet Hannes Puman, fersk juniorverdensmester, og Kajsa Rosen og Katrin Amman som tok tredje og fjerdeplass i samme VM. 

Her er deltakerlista.  Dessverre står det ikke noe om streaming av finalene. Her er svenskene v'ært ordentlig i bakleksa sammenlignet med norske arrangører de siste årene. Ved tidligere nordiske konkurranser har det også manglet liveoppdatering, og det har tatt evigheter å få noen resultater. Så får vi se om det er bedre i dette mesterskapet. 


torsdag 2. oktober 2014

Høstferien kan avsluttes med Østlandscup for de yngre klatrerne

For barn og unge på Østlandet som klatrer, så er den beste muligheten til å prøve seg på litt konkurranse den nye runden med Østlandscup. Sesongens første kommer lørdag 4. oktober på Holmen klatresenter i Asker. Her er mer info, og muligheten for å melde seg på i forkant slik at arrangørene får en enklere jobb enn om alle melder seg på før arrangementet starter. 

Østlandscup har nå pågått i tre-fire år, og har blitt den kanskje største klatrekonkurransen for barn og unge. Det er en topptaukonkurranse hvor deltakerne kan prøve flere ganger på rutene om nødvendig, og hvor det både er ulike vanskeligsgrader på rutene og aldersklasser.