tirsdag 9. mai 2017

Småbarnsfedrene Stian og Audun leker seg opp 8B bulderen Hestehullet


Hestehullet from Stian Christophersen on Vimeo.


Stian Christophersen og Audun Bratrud har begge gjort kjappe repetisjoner av buldret Hestehullet sittstart (grad 8B) i Østmarka - på veien mellom Nøklevann og Mariholtet for de lokalkjente. Denne ble først gått av Thilo Schöter for et par år siden med stående start, og Erik Grandelius gikk sittstarten som vippet graden til 8B bare for noen uker siden.

Videoen viser de to, Audun gikk den såpass kjapt at de ikke rakk og filme og han måtte gå ståstarten på 8A+ etterpå for å ha noe på video.

Felles for de to er jo at de har vært blant de sterkeste buldrerne på hele 2000-tallet, og fremdeles leverer på høyt nivå. Stian har vært svært aktiv med flere 8B-bestigninger, NM-gull og harde førstebestigninger av sportsklatreruter opp til 8b+ og 8c. Audun vært noe mer tilbaketrukket og skadeplaget. Men mellom skadene har han vist i buldrekonkurranser og buldring utendørs og inne vist at han fremdeles gruser de aller fleste. Men så var han bare et forsøk unna å slå legendariske Malcolm Smith og kapre finaleplass i Buldre-EM for omlag 20 år siden i sin korte karriere i internasjonale konkurranser.
Stian kombinerer dette med to barn, mens Audun har tre barn. Det gjør det ikke mindre imponerende.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar