fredag 6. januar 2017

Tina Johnsen Hafsaas starter året bra - ny 8b-bestigning
Tina Johnsen Hafsaas har gått El ball de triceps i Margalef Grad 8b/9) i Spania for et par dager siden. Dagen etter gikk hun en 8a+. Dermed åpner hun året solid, på samme vis som hun avsluttet klatreåret med en sterk 8a+ onsight og en 8b+ bestigning i Red River Gorge i USA. Hun er for tiden den eneste som går de harde gradene av kvinnene, i og med at Hanna Midtbø og Maria Davies Sandbu har trappet ned ruteklatringen det siste året. Jeg tror ingen andre enn henne, Paula Voldner og Rannveig Aamodt gikk niere i fjor.

Det er strengt tatt heller ikke så mange av gutta som går flere harde ruter enn henne, ut over Magnus Midtbø, John Henry Nilssen, Martin Mobråten, Sindre Sæther og kanskje et par til. 

4 kommentarer:

 1. Paula Voldner og Sindre Sæther gikk vel også niere i fjor..

  SvarSlett
 2. Jepp. Selvsagt, bare dårlig husk med tanke på at Paula er jo blogget om

  SvarSlett
 3. Når vi er i gang å liste opp norske gutter, kan du også ta de unge fra Vestlandet, både Håvard og Leo gikk 8b i 2016.

  SvarSlett
 4. Hei Caroline. Det var ikke meningen å dra i gang liste over alle herrer som har gått 8b, det er ganske mange. Men det er ikke så mange som går like mange harde eller hardere ruter enn Tina ijor, selv om jeg sikkert har oversett noe.

  SvarSlett