onsdag 29. august 2018

Norgescup med hyggelig senior comeback og solide juniorer

Den første norgescupen på led i 2018 i Leknes arrangert av Vest-Lofoten klatreklubb ble en solid konkurranse for juniorene og to spennende comeback i ellers litt tynne seniorklasser når det gjelder de mer meritterte seniorklatrerne.

  • Leo Ketil Bøe vant herreklassen etter et skadeavbrekk på over et år for en av våre mest meritterte juniorer. Håkon Wegge fra Narvik KK tok sølv i det jeg tror er konkurransedebuten. Leo, med mange internasjonale finaler og norske og nordiske titler i juniorklassene konkurrerte mot ti andre og jeg tror vel det var norgescupdebut på led for omtrent alle andre. Så spennende med mange nye deltakere der. 
  • Martine Limstrand gjorde comeback som konkurranseklatrerer etter mye uteklatring på små og store vegger, og forsvarte Lofotens ære i en kvinneklasse med tre deltakere. 
  • Yngste juniorklasse stilte vel i all hovedsak fulltallig opp med alle talentene og dermed hard konkurranse. Theodor Kirkebø vant foran Per Ravlo-Caspersen, begge Kolsås KK, med Lars Matre fra BRV på tredjeplass.
  • Sunniva Øvre-Eide fra Grenland KK vant foran Emma Støver Wollebæk fra Trondheim KK, med Edel Lemvik fra BRV på tredje. De tre sterkeste utøverne fortsetter å fordele plassene på toppen. 
  • Leo Chiba fra Tromsø KK vant eldste junior herrer, og sikret Nord-Norges andre gull, foran Mathias Øiom fra BRV og Tobias Reidel fra Oslo klatreklubb. 
  • Signe Ingvarda Øye fra Lillehammer Klatreklubb vant eldste juniorklasse kvinner, foran Amanda Buer Pettersen og Tuba Eik Haave fra Oslo klatreklubb. Her er den sterke 99-generasjonen nå blitt senior, og det var Signe som tok første stikk når en ny generasjon nå skal kjempe om pallplassene. 
For første gang på lenge var det forskjellige klubber som vant de ulike klassene, og Oslo-klubbene måtte for første gang nøye seg med ett gull - i yngre junior gutter. Om det skyldes at konkurransen ble lagt godt ut i Distrikts-Norge så få reiste i seniorklassen, at Oslo-klatrerne ikke er så opptatt av led-konkurranser eller om forskjellene er jevnet ut får vi se på de neste konkurransene på NM og norgescup i november. Jeg tror det kanskje er en kombinasjon av de tre årsakene. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar