torsdag 30. januar 2020

Hektisk buldresesong starter i helga. Her er favorittene til norgescupen

Helgens norgescup i buldring i Tromsø har klare favoritter, og spennende dueller, særlig i juniorklassene. Seniorklassene kan gi billigsalg på medaljene.

Her kan du følge streamen i helga, på klatreforbundets youtube-konto.

Norgescupen i Tromsø blir viktig for alle sterke buldrere som vil delta på de internasjonale konkurransene, spesielt den europeiske ungdomscupen i Trondheim i april. For uttaket de neste konkurransene vil avgjøre hvem som får representere Norge der. Etter Tromsø er det to uker til neste NC i Stavanger, og så er det NM i Lillehammer 7-8. mars og nordisk mesterskap i København helga etter. Og på samme tid starter verdenscup-sirkuset, i den grad noen norske klatrere skal være med der.

I helgens norgescup i Tromsø er det som vanlig full pakke i juniorklassene, og litt mer slankt mellom de vanligvis beste buldrerne i seniorklassene. Det var det også på ledkonkurransen i høst, dette er en utfordring i mange norgescuper og spesielt der det er lang og tildels dyr reisevei for de vanligvis beste klatrerne.

I kvinner senior er Sunniva Eik Haave en åpenbar favoritt, og det er vanskelig å se hvordan hun utfordres av de seks andre deltakerne. Her stiller flere førsteårsseniorer som har gjort det fint i eldre junior de siste årene, og det blir spennende å se hvem av disse som også vil markere seg i seniorklassen etterhvert.

I herrer senior er det også rykket opp to knallgode tidligere juniorer som ble en og to i fjorårets NM, med Albert Suthurst fra Kolsås og lokalhåpet Leo Chiba fra Tromsø. Joakim Dagsgaard fra Jotunheimen fjellsportsgruppe gjorde det bra i fjorårets NM med en tiendeplass, og er den best rangerte fra den seniorklassen som er påmeldt helgens konkurranse.

Eldre junior kvinner er nok den mest spennende klassen, med førsteårsdeltakere i Edel Lemvik og Sunniva Øvre-Eide som vant alt som kunne vinnes i fjor, og med sterke Emma Støver Wollebæk og Ingrid Kindlihagen, som tok de to første plassene i eldre junior i fjor.

Eldre junior gutter blir også en sterk klasse i 2020 med Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland klatreklag og Tobias Reidel fra Oslo KK som de beste gjenværende juniorene fra i fjor, og med nykommeren Theodor Kirkebø fra Kolsås som har vunnet det meste i yngre junior i flere år. Her kommer også et sterkt kull fra Bratte Rogalands Venner med NM-vinner Andreas Kaada og Kristoffer Raa Danielsen.

I yngre junior herrer er det også spennende å se hvem som blir best etter at den sterke 04-generasjonen har skiftet klasse. Her er det tre-fire som peker seg ut: Trym Skuggen Landmark fra Kolsås, Sverre Stensland Blixt fra Kolsås og Daniel Midttun fra Drammen klatreklubb, og Alfred Kirkebø fra Kolsås klatreklubb fra året yngre i 2006-generasjonen.

I yngre junior kvinner er Elise Frantzen Olsen fra Lillehammer en åpenbar favoritt, ut over henne er det vanskelig (for meg) å peke ut klare kandidater til de første plassene.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar