fredag 1. oktober 2010

Magnus Midtbø med 8C-bulder på Matre

Så har Norge fått sin første 8C-bulder, og verden har fått sin andre klatrer som både har gått en rute gradert 9b og en bulder gradert 8C. Det er selvsagt Magnus Midtbø som har vært i aktivitet igjen, etter en sterk plassering i EM. Gjeddehenget med sit-start gjør hans gamle bulder enda vanskeligere.
Dette er godt forklart på bloggen hans.
Poenget med de to toppklatrerne som har gått de to hardeste gradene er herfra.

2 kommentarer:

 1. Jeg føler noen ganger at Magnus ikke får den annerkjennelsen jeg mener han fortjener for det han faktisk gjør; den ambassadøren han er for sporten, det forbildet og den inspirasjonen han er for andre, det han legger ned av arbeid for å være der han er. Jeg vet ikke om det er en litt jantete holdning i det norske klatremiljøet eller hva annet som er grunnen. Jeg registrerer med glede at det er relativt lite idolisering blant klatrere, men det er liksom litt i andre enden hvis man ikke kan gi positiv energi til de som gjør spesielle ting. Bloggen din er for meg et herlig innslag av det å gi kjærlighet til andre og løfte dem opp!

  SvarSlett
 2. Vet ikke om jeg er helt enig, tror de fleste klatrer i Norge har få problemer med å gi Magnus Midtbø kred for å være landets suverent beste klatrer. Men om det er for lite anerkjennelse utover det, har det kanskje bunn i noe av det følgende:

  - Midtbø klatrer få tauruter i Norge (i alle fall de siste par årene)
  - Han gjør få førstebestigninger (sett bort fra enkelte buldere)
  - Han har ikke gjort noen naturlige bestigninger å snakke om (slik som f.eks. Sindre Sæter), som gjerne blir lagt ekstra merke til av norske klatrere
  - Han virker ikke å være så veldig utadvendt eller hjertelig som person (nå snakker jeg i forhold til media, kjenner ham ikke som person)

  På meg virker det som om Magnus Midtbø er mer enn fornøyd med å kunne leve av klatring og farte omkring i utlandet og gå akkurat de rutene han vil - er ikke sikker på at han savner mer anerkjennelse så veldig.

  SvarSlett