mandag 20. juni 2011

Stein Gunnar Grastveit, norges ukjente 8c-klatrer

I all stillhet har Stein Gunnar Grastveit gått en av de hardeste rutene klatret av en nordmann da han ifjor april klatret ruten L´espiadimonis, gradert 8c, på feltet Margalef i Spania. Mens 8c fremdeles er en solid nyhet i den lille norske klatreverdenen, jamfør begeistringen over repetisjonen av Fryktelig i tvil, så har Grastveit repetert en rute uten at det er formidlet i særlig grad. Jeg ble varslet om det i en kommentar til mitt lille forsøk på en 8c-liste laget i all hast i går.

Bestigningen er å finne langt inne i en liste på 8a.nu over repetisjoner av ruta. Og mellom Andrada, Ondra, Graham og noen andre sterkinger så står også Grastveit. Morsomt. Året før gikk han også en annen superhard rute på samme klippe som veksler litt i graderingen mellom 8b og 8c fra de ulike bestigerne, blant annet Magnus Midtbø (som satte den i 8b). Og han har også gått en 8b+ i Gorges de Tarn og en haug med 8b rundt omkring.

Enda en sterk og beskjeden rogalending med andre ord. Fine folk.

4 kommentarer:

 1. Ja Steini harvet over det meste på Hell også i begynnelsen på årtusenet. Tålmodig, sjenert, fokusert og gira - fine mann. Han er en av fire sterke sønner fra Kværnelandsområdet.. Må være noe med den lokale morsmelk erstatningen, Kalvegodt?

  SvarSlett
 2. Jarle, Therese, Thunder, Jon Egil og flere til. Tror ikke bare det er Kværneland, men litt. Før ble det rydda stein fra åkrene på Jæren, nå klatres det på dem istedet.

  SvarSlett
 3. Hvis du tar en nærmere kikk på tick-listen hans så ser du at han har gått Darwin Dixit også.. usikker om konsensus på den er 8b+ el 8c

  SvarSlett
 4. Hvis du tar en nærmere kikk på bloggposten, så vil du se at det er omtalt at han gikk ruta. Den er bare ikke nevnt med navn.

  SvarSlett