lørdag 9. mars 2013

Buldremesterne i Trondheim

Steffen Breivik vant klart i det jeg tror er hans første norgescup-konkurranse. Tina Johnsen Hafsaas vant like klart kvinnefinalen og gikk alle bulderne lett, bortsett fra to tulleforsøk på en finalebulder.
Tina vant foran Ragnhild Eriksrud fra Sogndal og Alva Nyhus fra Tyrili klatreklubb på Lillehammer.

Breivik vant foran Kenneth Elvegård fra Oslo klatreklubb, som jeg også tror deltok i sin første store konkurranse siden han sluttet som kickboksing-vinner av diverse konkurranser. Thilo Schröter fra Kolsås klatreklubb tok en litt overraskende tredjeplass, også imponerende med tanke på den alvorlige isklatreulykken han hadde med skulderbrudd for et par år siden.

For seniorene er det et lite aber med konkurransen at bortsett fra vinnerne så er det mange av de beste buldrerne som ikke deltok. Det skjedde heller ikke på de andre konkurransene rundt i distriktene ifjor. Bortsett fra Tina stilte ingen av de som har klatret hardt, men supersterke Therese Johansen stilte i herreklassen selv om det ut fra resultatene virket som hun ikke hadde sin  beste dag. På herresiden manglet mange av de som har gjort det godt i konkurranser, bortsett fra Robin Mjelle som vant fjorårets norgescup og altså Steffen Breivik, som ble nummer fire i fjorårets sterke NM-heat i Trondheim og som virket veldig sterk nå for oss som fulgte den gode streamen fra student-tv i Trondheim..

Juniorklassene stiller med et jevnt mannskap av de klatrerne som har gjort det bra i konkurranser det siste året.
Eldre junior: Rolf-Martin Bjørngaard fra Sunnmøte Klatreklaubb Volda. vant foran Endre Sandø Evensen fra Berge og Patrick Pedersen fra Drammen.
Eldre junior kvinner ble vunnet av Martine Limstrand fra Bodø, foran Jorunn Rennan.fra Gjøvik og Sunniva Eik Haave fra Oslo klatreklubb,
Yngre junior gutter: Kristoffer Klev i Oslo Klatreklubb vant foran Jostein Hansen fra Bodø og Leo Ketil Bøe fra Bergen. Men alle gikk bare ett bulder i finalen, det var sonetakene som skilte,
Yngre junior jenter: Bergljot Jullumstrø Hansen fra Trondheim sørget for en hjemmeseier, foran et kobbel av Oslo klatreklubbs lovende unge jenter. Lisa-Maria Kvandahl ble nummer to, og disse to konkurrerer som regel om de første to plassene i buldring og tau. Camilla Persen tok tredjeplassen.

4 kommentarer:

 1. Kanskje verdt å nevne at therese Johansen stilte i herreklassen? Og Steffen kom på 4. i nm i Trondheim i fjor ;)

  SvarSlett
 2. Ja, glemte i forbifarten å nevne Thereses deltakelse i herreklassen for å få internasjonalt nok harde buldre. All ære til Tina som stiller i kvinneklassen, selv om hun internasjonalt møter mye hardere motstand.
  Steffens fjerdeplass burde jeg ha fått med meg, så den er føyd til. Takk. Sterk fyr.

  SvarSlett
  Svar
  1. All ære til Therese, som i stedet for å surfe seg til seier stiller i herreklassen

   Slett
 3. Finnes det video?

  SvarSlett