lørdag 31. januar 2015

Erfaringene fra norgescupen: De beste juniorene bedre enn de nest beste seniorene

Dameklassen var like spennende som klubbmesterskapet til Sogndal klatreklubb, mens herreklassen hadde et spenningsmoment: Ville de beste juniorene, som stilte i seniorklassen,slå de nest beste seniorene. For ingen av de antatt beste i noen av seniorklassene stilte opp i den første norgescupen i 2015 i Sandane. Men flere av de nest-beste deltok i herreklassen. Og resultatlisten viser et tydelig svar: Junior Jon Pål Hamre fra Trondheim vant foran Brage Birkelund Olsen, med Jarle Kalland og Bror Morten Ranum på de neste plassene.
Ingen av finalene kom særlig mer enn halvveis opp ruta, så det var nok kjipt skrudd målt mot deltakernivået.


Jenteklassen ble opplagt nok vunnet av Ragnhild Eriksrud, som skal ha all ære for å stille opp og sørge for at det er et godt nivå i de ellers svært ujevne norgescupfinalene for kvinner som det har vært en stund.  
De to beste yngre juniorkvinnene fra forrige sesong stiller nå i eldre senior, og viste tydelig at de øker nivået der. Bergljot Jullumstrø Hansen vant foran Lisa-Marie Kvandahl. Martine Limstrand tok tredjeplass. 

Leo Ketil Bøe fra Bergen er også blitt eldre junior, og møtte liten motstand siden de vanligvis beste i denne klassen stilte blant seniorene. Og Jens Kristian Hagaseth Amundsen ble overraskende slått i yngre juniorklasse, han har sammen med Bøe vært veldig mye bedre enn de andre i klassen det siste året. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar