søndag 4. januar 2015

Stor omtale av Storen-boken

Arne Larsen har fått mye velfortjent oppmerksomhet etter at Fri Flyt forlag i senhøst lanserte hans Storen-biografi. Det svært omfattende verket tar for seg Store Skagastølstinds historie og mye annet.
Men det spørs om ikke dagens omtale i Aftenposten av Fritt Ords sjef Knut Olav Åmås tar kaka. Han skriver kronikk over hele side 2-3 i avisen og på nett om det han kaller Dronningen av norske fjell.

"Boken er fascinerende fordi den forteller den doble historien om fjellet og menneskene som har utfordret det, så å si Store Skagastølstinds kulturhistorie. Den er full av interessante bilder og verbale detaljer, jeg får følelsen av at knapt en sti eller stein er igjen å skildre rundt Storen. De forskjellige rutene til toppen blir nøye beskrevet", skriver Åmås. 
Åmås var tidligere kulturredaktør i Aftenposten før han ble statssekretær for kulturministeren et kort år, før han ble sjef for den private stiftelsen som deler ut store beløp for å støtte det frie ordet. 
Åmås har ikke klatret Skagastølstind selv, og ikke vært nærmere enn Turtagrø - og legger til: "til tross at jeg som ung filosofistudent selv drev med fjellklatring, påvirket av Arne Næss og Peter Wessel Zapffe".

Opplysning: Jeg jobbet sammen med Arne Larsen for 20 år siden i redaksjonen til Norsk Klatring, men har ellers ingen koblinger til bokutgivelsen. 


1 kommentar:

  1. Synes personlig det er rart valg av forsidebilde. Etter min mening er fjellet uendelig mye mer dramatisk fra nesten alle andre vinkler!
    Men ellers er det en flott bok som absolutt kan anbefales

    SvarSlett