lørdag 18. mars 2017

Her kan du følge dagens historiske norgescup i klatring

Dagens norgescup i klatring er historisk fordi klubben varsler at det er den siste nasjonale konkurransen på veggen før den eventuelt erstattes av ny vegg eller større hall. Bergenshallen har vært den viktigste storstuen for konkurranseklatring i Norge i nesten 20 år, med diverse NM og nordiske mesterskap. Veggen var overveldende den gang, da Tyrili klatresystemer ga helt nye vegger i Norge. Siden har det selvsagt kommet mange større og bedre vegger, og det er sikkert på høy tid med en oppgradering av hall og vegg - uten at jeg vet hva som er planlagt der. Men jeg kommer ikke på andre vegger i Norge med like stor betydning for konkurranser gjennom to tiår, med en klubb som i flere år tok mye ansvar for konkurranseklatringen i Norge med både dugnader og utøvere. All ære for innsatsen.

Når det gjelder helgen:
Søndagens finaler streames av Bergen student-TV, lenken er foreløpig ikke lagt ut. Finalene starter ti for juniorene og 14 for seniorene.

Herreklassen ser ut til å bli spennende, med en spennende duell mellom NM-sølvvinner John Henry Nilsen fra Kolsås klatreklubb mot den flerårig juniormester Leo Ketil Bøe fra Bergen.
Oslos Christer Raugland, ruteskrueren på Klatreverket stiller opp som en sterk pallkandidat med sterke resultater fra tidligere konkurranser. Og historien har lært at man aldri skal glemme tidligere NM-sølvinner Jan Eivind Danielsen fra Stavanger, som både stiller som far til utøver og utøver.
Patrick Pedersen fra Drammen Klatreklubb stiller også som finalekandidat, særlig hvis det er mer buldring enn pump på rutene.

Kvinneklassen er langt mer spinkel, men det blir en bra duell mellom Eline Nesheim som studerer i Bergen og buldre-esset Sunniva Eik Haave fra Oslo. Eline er nok sterkest på ruter, men det skal klatres før dette avgjøres. Deres sterkeste utfordrer, og vel så det, Lisa-Marie Kvandahl, stiller i juniorklassen på oversikten fra Bergen klatreklubb.

Eldste juniorklasse blir ikke en walk-over for Lisa-Marie heller. Den har de siste årene vært en av de vanskeligste klassene å vinne, og hun møter sterke trønderjenter med Bergljot Hansen i spissen. Det er også god utfordrer til pallplass i Marie Aagard Lauridsen fra Ålesund, og et solid finalefelt ellers.

Eldre juniorer herrer er åpen nå som Leo Ketil Bøe stiller i seniorklassen. Jens Kristian Hagaseth Aaasmundsen mot Hauk Lem tror jeg blir den sterkeste duellen. Jens Kristian vant duellen med tre tak i NM i fjor høst,. Hvem som kan ta pallplass ut over disse er usikkert. Eivind Kittelsen fra Dyre Vaa (som vel må være en av de mindre klatreklubbene) gjorde det best av de andre i NM, men både Baste Andeselic fra Fredriksstad og Leo Pålsgård kan være aktuelle. Og sikkert flere for meg ukjente klatrere.

Yngre junior herrer
Her kommer Oslo-guttene Kristian Grigson Eian, Tobias Reidel og Arne Farestveit fra Sogndal til å kjempe om pallplassene, med Eian som en knapp favoritt foran Reidel slik de tre plasserte seg i NM sist høst.

Yngre junior kvinner
Her står Emma Støver Wollebæk fra Trondheim fram som favoritt, foran ett år eldre Ingrid Kindlihagen fra Haugaland Klatrelag. Thea Olsen fra Lillehammer og Amanda Buer Pedersen fra Oslo har også klatret helt jevnt i Østlandscupen til nå, og kan sikkert konkurrere om pallen. Men her er det mange nye og mye kan skje i den yngste klassen.

Her er startlisten fra Bergen klatreklubb

2 kommentarer:

  1. https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/byradsavd-for-klima-kultur-og-naring/2435/article-124719

    SvarSlett
  2. Livesending: https://www.youtube.com/watch?v=yXmHYMxc740

    SvarSlett