søndag 19. mars 2017

John Henry Nilssen og Eline Nesheim vinner norgescup

Det er bare å takke norgescupvinnerne John Henry Nilssen og Eline Nesheim etter søndagens finaler i Bergen. Det samme gjelder sølvinnerne Leo Ketil Bøe, som egentlig er junior men som sørget for at John Henry måtte kjempe om gullet, og det gjelder konkurransebuldrer Sunniva Eik Haave som stiller i taukonkurranser og sikrer at det er to som kjemper om topplassene der også.

Det var et hav ned til de andre konkurrentene, som stilte i en helt annen klasse og som også må takkes for at de stiller opp og sørger for at det blir bra konkurranse og at det er en norgescup også i seniorklassene.

Her er finaleresultatene fra de flinke folka i Bergen klatreklubb som ser ut til å ha bra grep om det meste, inkludert å få ut resultatene rimelig kjapt.

Her er forøvrig streamen fra Bergen student-TV

I juniorklassene var det egentlig bare en overraskelse: Mia Støver Wollebæk fra Trondheim KK vant foran Lisa-Marie Kvandahl fra Oslo KK. De to kom like langt i finalen, og begge toppet kvalifiseringsrutene. Og da var det tiden, av alle ting, som sikret trondheimsjenta seieren. Sånn er reglene, men det er en rar regel slik dette klart viste hvor Lisa-Marie lenge prøvde å hvile rett før fallet for å gå det i stedet for å gå rett på som vinneren Mia.

De to ville også fått sølv og bronse hvis de hadde stilt i seniorklassen. På tredje plass kom Bergljot Hansen fra Trondheim.

Junior herrer ble som ventet en duell mellom Hauk Lem og Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen. Lem vant, og var den eneste av vinnerne som toppet en finalerute.
Leo Chiba fra Tromsø kom på tredje, og har markert seg bra i sin første konkurransen i denne klassen.

Kristian Grigson Eian fra Oslo KK vant yngste juniorklasse herrer foran Arne Farestveit fra Sogndal. Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland klatreklubb tok tredje.

I yngre junior kvinner tok Ingrid Kindlihagen førsteplassen, etter flere gode plasseringer og plass på rekrutteringslandslaget. Så selv om hun ikke var favoritt, så var det ingen bombe. Andre- og tredjeplassen var mer overraskende. Edel Lemvik fra Bratte Rogalands venner tok sølv, og det er hyggelig at det store klatremiljøet i Stavanger endelig har fått opp igjen et fint ungdomsmiljø med flere nye finalister i konkurransen. Liv Spillum fra Oslo KK tok tredjeplassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar