onsdag 28. juni 2017

Mari Augusta Salvesen leder 8+ naturlig

Et innlegg delt av Jon Egil Auestad (@jonegilauestad)Mari Salvesen ledet ruta Pumayyaton (grad 8+) på naturlige sikringer på Gulveggen i Vinddalen i Forsand kommunne. Dermed går hun inn i en ganske eksklusiv klubb av kvinnelige kileklatrere på harde ruter, det er vel bare Paula Voldner og Hilde Bjørgaas som har gått denne graden eller hardere (Paula) av norske kvinne hvis jeg ikke husker helt feil.

Ruta ble opprinnelige gått med ett heng av Håkon Hansen da han utviklet flere felt i Vinddalen sammen med Hjarrand Julsrud på midten av 90-tallet. Joakim Louis Sæther gikk den helt i fri på egne sikringer tidligere i sommer.  Andreas Løvlien fikk andrebestigning etter Joakim samme dag som Mari gikk den. Mari har forøvrig tidligere markert seg som en sterking med å repetere Total Terror (grad 9-/9) på Bergsagel for noen år siden.

Det er fint at Vinddalen har fått litt oppving igjen, det er et område med mye potensiale for naturlig klatring i veldig idylliske omgivelser opp mot fjellet i Øvre Espedal. Det er også morsomt at det nå er i Rogaland det skjer med harde bestigninger på naturlige sikringer, etter diverse år med mye fokus på å utvikle buldringen. Nå er det en håndfull personer som har ledet fra 8+ til grad 9 på egne sikringer. Det er mer enn resten av landet tilsammen (siden Bohuslen ikke inngår i resten av landet).

2 kommentarer:

  1. Fikk du med deg at ruta ble flasha av John Henry Nilssen noen dager seinere?

    SvarSlett
  2. Ja. Sterkt, men ikke uventet. Jeg tenkte jeg skulle ta det med en gang det passet.

    SvarSlett