torsdag 14. juni 2018

Leif Henriksen (62 år) sender Makina Total 9-/9

Leif Henriksen har gjort en sjelden bestigning av ruta Makina Total på Hauktjern i Oslo. Den står i 9-/9, men kanskje i den harde enden opp mot grad 9? Det er imponerende i seg selv, men når evigunge Leif i tillegg er blitt 62 år så tror jeg det med ganske god margin er det vanskeligste noen har gått på alderen både i Norge og Norden. Det er ikke vanlig kost i andre land, og blir gjerne bemerket når det skjer uten at jeg har oversikten. Selv om han har klatra hardt i mange år, så er det like fullt pers på grad.

Makina er dessuten en ganske buldrete rute med noen ekstremt tynne flytte på den loddrette veggen på baksiden av Hauknebbet, i motsetning til ruter med mer utholdenhet som kanskje er lettere å vedlikeholde når man har klatra en stund.
I dag gikk han også Chop Suey, en 9- på Hellerud. Så kanskje i sitt livs form selv med mange års hard klatring.

Leif har klatret hardt siden tidlig 80-tall, og var med i den første generasjonen av sportsklatrere som pushet gradene da sportsklatringen tok litt mer av dengang, og siden har han vært aktiv som klatrer og buldrer på mange harde ruter.
På 90-tallet imponerte han mange, også i Frankrike da han gikk en 8A eller 8A+ bulder etter at han hadde fylt 40 år. Det er ikke vanlig i dag heller, men den gang var det svært sjelden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar