lørdag 9. mars 2019

Thilo Schröder vant NM i buldring - i siste liten. Lisa-Marie vant foran MariaKolsås Klatreklubb tok begge senior-gullene i NM i buldring lørdag arrangert av Trondheim Klatreklubb. Storfavoritt Thilo Schröter tuklet på et bulder og lå bak Kristoffer Klev fra Oslo etter tre buldre, men en overlegen flash på sistebulderet som ingen andre klarte sikret at 23-åringen tok enda et NM-gull foran to år yngre Kristoffer. Endre Sandø Evensen fra Bergen tok tredjeplassen.

Lisa-Marie Kvandahl fra Kolsås vant gullet foran Maria Davies Sandbu fra Trondheim, begge hadde fire topper men Lisa færre forsøk. Dette er Lisas andre år i seniorklassen, og hennes første seniorgull selv om det er i led hun har vært mest markant som junior siden hun kunne konkurrere nasjonalt. Kvinneklassen var preget av at mange av de andre gode ut over de to første  meldte forfall av ulike grunner, så all tak til gode klatrere i Trondheim som tok ansvar og sørget for en fin finale. Med unntak av Lisa-Marie var finalen som et klubbmesterskap i Trondheim.

Juniorene ga et stort sett favorittseire, men med noen unntak.
I yngre junior gutter vant Andreas Kaada fra BRV foran Theodor Kirkebø med imponerende klatring og fullt sett med topper - selv om det også så ut som at rekkevidde ble avgjørende i den ene bulderen som Andreas gikk og som Theodor ikke nådde opp på. Kristoffer Raa Danielsen fra BRV tok tredjeplassen, uten noen topp men med flere soner enn de påfølgende finalistene.
Yngre junior jenter ble også vunnet av BRV, med Edel Lemvik som vant med bare en topp. Sunniva Øvre-Eide fra Grenland KK ble nummer to, og Inga Aarhus sørget for at Bergen Klatreklubb kom på pallen.
Etter flere konkurranser hvor yngre junior kanskje har blitt litt undervurdert, så hadde ruteskruerne tatt i litt i denne finalen.

I eldre junior gutter vant Albert Ilsaas Suthurst fra Kolsås Klatreklubb som ventet og veldig klart med tre topper, mens sølvinner Leo Chiba fra Tromsø og Truls Jønnum Mikaelsen fra Trondheim gikk en bulder hver.

I eldre junior kvinner var det bare vinner Emma Støver Wollebæk fra Trondheim Klatreklubb som gikk to buldre mens Ingrid Kindlihagen fra Haugaland Klatrelag gikk en bulder. Tuva Eik Haave tok tredje, og sikret en medalje til familiens mens storesøster og kvinnefavoritt Sunniva lå hjemme med en ankel ute av ledd.

Her er resultatlistene

Det var også NM i paraklatring, men siden det ikke ble streamet så kan jeg ikke kommentere det. Men imponerende å få det arrangert sammen med NM i buldring, med samlet premiesermoni får man hyllet prestasjonene i alle klassene som var med i NM.
Jeg har ikke sett resultatlister ennå for paraklatring.

Kolsås igjen beste klubb, og som vanlig var det tre klubber som dominerte:
Kolsås vant tre av seks gull, en sølv
BRV tok to gull og en bronsje, alt i yngre junior.
Trondheim tok et gull, et sølv og to bronsje.
Oslo tok en sølv og en bronsje
Grenland, Tromsø og Haugland KK tok en sølv hver.
Bergen KK tok to bronsje.

Som vanlig var Trondheim superproffe som arrangører, bra deltakelse i alle klasser (særlig takket være kvinnelige buldre i Trondheim som tok ansvar og stilte opp), fin stream - og altså veldig stilig at NM i paraklatring blir arrangert på samme tid. Det øker engasjementet for denne viktige delen av  sportsklatringen .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar