lørdag 7. mars 2020

Rekordstort NM med fire nye vinnere, en stor overraskelse og et nytt søskenpar med NM-gull

Sunniva Haave fra Oslo KK tok sitt første NM i buldring som senior, etter å ha vært den beste konkurransebuldren i flere sesonger og nordisk mester. Hun måtte kjempe svært hardt med Bibiane Dahle Næss fra Lillehammer KK før hun tok seieren i siste forsøk på den siste bulderen. Lillesøster Tuva Eik Haave tok tredjeplass.

Jon Pål Hamre fra Trondheim KK vant senior-NM for første gang, mens han tidligere har tatt gull som junior. Albert Suthurst tok sølv foran Thilo Schröter, begge fra Kolsås. Og utenfor NM tok Matteo Mentzoni fra Italia seieren, han besøker Trondheim om dagen. Han ble 22 i EM ifjor. Dermed har begge brødrene Hamre fått gull i NM i buldring senior, storebror Tarjei tok det for to år siden. Det er bare søsknene Midtbø og søstrene Støver Wollebæk i juniorklasser som er andre søsken med NM-gull.

Her er alle resultatene

To juniorvinnere fra Haugaland klatrelag
Haugaland klatrelag tok sine to første NM-titler, begge i eldre junior med to juniorer som har kjempet hardt i mange år for å bli best for første gang i buldring.
  • Ingrid Kindlihagen tok sitt første buldre-NM i eldre kvinner junior i en hard konkurranse med Sunniva Øvre-Eide og Edel Lemvik. Ingrid tok gull i NM tauklatring i 2019, og har også gått 8a+ klatring ute. Det gjør henne til en av de mest komplette juniorklatrerne etter Tina Johnsen Hafsaas. 
  • Ørjan Rødland Vaage tok seieren i eldre junior herrer, etter å ha vunnet siste norgescup. Heller ikke han har vunnet NM tidligere. Han slo Tobias Reidel fra Oslo KK og Teodor Kirkebø fra Kolsås kk.
Største overraskelse
Iselin Østerås fra Trondheim KK tok en overraskende seier i yngre junior kvinner. Det er nok få som har matchet hennes framgang.  For ett år siden ble hun nummer 18 og en av de siste da NM ble arrangert i Trondheim. Hun slo hjemmefavoritt Elise Franzen Olsen fra Lillehammer klatreklubb, og Camilla Sørbotten Marcussen fra Haugaland klatrelag.

Kolsås tok hele pallen i yngre junior gutter
Per Ravlo-Caspersen tok sitt første buldre-NM, mens han før jul tok NM i tauklatring. Noen stor overraskelse var det ikke, med tanke på at Per også er blant de ti beste juniorene i sin klasse i Frankrike hvor han bor dette året. Kolsås Klatreklubb tok storeslem i yngre junior gutter hvor, Per vant foran Sverre Stensland Blixt og Trym Skuggen Landmark. Jeg tror også familien Caspersen er den første hvor både en av foreldrene og et barn er norgesmestre, far Robert har flere NM fra 90-tallet.

Beste klubb: 
Det er imponerende at mellomstore Haugaland klatrelag fikk flest gull og medaljer, mens Kolsås samlet sett fikk flest pallplasser. 
Haugaland klatrelag, to gull, en bronsje
Trondheim, to gull, 
Kolsås, ett gull, to sølv, tre bronsje
Oslo, ett gull, et sølv, en bronsje
Lillehammer, to sølv
Grenland KK, et sølv

Største NM noensinne: 
Med 164 deltakere ble dette største NM noensinne, en flere enn i Oslo for tre år siden. Det er særlig veksten i juniorklassene, begge eldre juniorklassene var rekordstore. Arrangørklubben Lillehammer gjorde en imponerende jobb med mye bra dugnad, og det i et lokale som ikke akkurat er skreddersydd for store buldrekonkurranser. Rutesetterne Patrick Pedersen og Anthony Gullsten, tidligere nordisk mester, satte også spennende buldre som traff perfekt i kvalifiseringen, mens det kanskje ble litt hardt i et par av klassene i finalene. 
Filmkvaliteten på streamen var i tillegg bra, og det var lett å følge konkurransen utenfor senteret også, med god oppdatert livescore. Dermed var det spennende og enkelt også å følge finalene eksternt.  


1 kommentar:

  1. Det ble totalt 165 påmeldte under NM. Tyrili klatring, Friluftgruppa på HIL og Lillehammer klatreklubb vil takke alle som tok turen oppover og var med på lage en god ramme rundt årets NM i buldring.

    SvarSlett