tirsdag 1. mars 2022

Andrine Skilbrei går 8b+ og to 8b i Hellas i februar


Andrine på Tufandago, en 8a+ i Leonido og en av de mange harde rutene hun har klatra i vinter. Foto: Henning Wang

25 år gamle Andrine Skilbrei har hatt en sterk februar hvor hun siste dagen i måneden og på turen til området gikk Gravity (grad 8b+) i Leonido. Tidligere i måneden gikk hun to 8b-ruter, som hun betegner som litt softe på scorecardet sitt på 8a.nu. 

I januar og februar gikk hun også tre 8a+ ruter og to 8a ruter i Hellas, og før jul gikk hun flere 8a ruter og lettere i Italia og Frankrike. En av de mer imponerende vinterturene for en norsk kvinne med andre ord. 

Andrine blir dermed med i den fremdeles ganske eksklusive klubben av kvinnelige norske klatrere som har gått 8b+ klatrere eller hardere. Den starta da Hannah Midtbø gikk 8c i 2011, og senere gikk 6 ruter til mellom 8b+ og 8c+. Siden har Maria Davies Sandbu og Tina Johnsen Hafsaas også gått 8c og flere ruter på 8b+. Og de siste par-tre årene har det blitt flere på 8b+ med Eline Nesheim i Siurana, Sunniva Øvre-Eide som den klart yngste som 16-åring på Hvarnes i fjor, og Therese Johansen med Atom vinter på Bergsagel i fjor. 

 Andrine har tidligere gått to ruter hun har gradert 8b, den ene var Fraulain på Kvam i Sogndal som hun med sin beta ikke var mer enn 8b selv om den er gått som en 8c-rute av førstebestiger med annen beta. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar