søndag 19. februar 2023

Ørjan Rødland Vaage leder 8c+ i Santa Linya og to 8c på en uke

 Ørjan Rødland Vaage har ledet sin første 8c+ rute med La Novena Puerta i Santa Linya i Spania, og blir dermed med i en ganske eksklusiv klubb av norske klatrere på denne graden.  Scorecardet hans på 8a.nu viser også at han samme uke gikk to 8c-ruter i den samme hula hvor han i likhet med andre sterke klatrere både i år og det siste tiåret har gått mange av de hardeste rutene som norske klatrere har gått. 

Samme dag som han gikk 8c+ gikk han også en 8b+, og tidligere i februar gikk han en annen på graden. Så en av de mer produktive ukene for en norsk klatrer, vil jeg tro. 

Tidligere i vinter meldte han seg på i 8B-buldreklubben, og er bekrefter dermed at han er en av beste norske klatrerne både i konkurranser og utendørs sport og buldring. 21-åringen fra Tysvær utenfor Haugesund har med andre ord brukt tiden godt siden han avsluttet videregående skole som landbrukstekniker. 


3 kommentarer:

  1. Veldig imponerende, spesielt på så kort tid!
    For de som ikke er kjent i Santa Linya er det verdt å nevne at den 8b+`n på samme dag som Novena er den samme ruta. Dvs Novena fra en 7c+ i stedet for orginalstarten. Han gikk med andre ord den øvre halvdelen av Novena to ganger på en dag.

    SvarSlett
  2. Takk igjen, burde skjønt at det var noe slikt. Uansett imponerende.

    SvarSlett
  3. Veldig!
    En kan og stille spørsmålstegn til hvilke dager de forskjellige rutene ble gått, dvs om de var på samme dag eller med et par dagers mellomrom, ettersom Ørjan ser ut til å logge for flere dager av gangen uten å justere datoene. Eksempelvis logga han en imponerende tickliste av 11 relativt harde ruter på to forskjellige crag den 08.02. Hvis alt ble gått den dagen er det ikke bare en veldig imponerende idrettsprestasjon, men og veldig imponerende fra et logistikk perspektiv da det er en god time i bil + 30 min anmarsj mellom de to craga og dagene er korte på den tiden av året!
    Uavhengig av når ting ble gått er det ingen tvil om at mannen er i form og presterer på et nivå vi sjelden har sett i Norge. Er vel kun Magnus, Sindre og Leo som har gått så mye hardt på så kort tid der nede tidligere. Blir veldig spennende å følge med på utviklingen videre!

    SvarSlett