torsdag 21. mars 2024

221 klatrere påmeldt NM i buldring – her er favorittene

 NM i buldring slår alle rekorder med 221 påmeldte deltakere til konkurransen arrangert av klatreforbundet, Lillehammer klatreklubb og Tyrili klatresenter. 

Finalene i seniorklassene blir vist direkte på TV i forbindelse med NM-uka hvor flere idretter samler sitt norgesmesterskap på Lillehammer. Konkurransen starter fredag kveld for U20 klassene, og med kvalikk for de andre lørdag og finaler søndag. 

Her er TV-sendingen av finalene i senior søndag

Senior herrer blir den helt klart mest krevende finalen å komme med i, siden alle de beste juniorene stiller i herreklassen. Nordisk mesterskap sist helg og sist NM viste at nivåforskjellen mellom de beste juniorene og de beste herrene som stiller i NM er liten. 

Senior herrer

Thilo Schröter er favoritt av seniorene og Per Caspersen av juniorene, og det blir en ny spennende duell mellom den rutinerte mangeårige norgesmesteren og eleven han har trent i mange år. Teodor Kirkebø har også blitt trent av Thilo i flere år, og viste i Nordisk at han sammen med Per og Thilo er de tre favorittene til pallen. Trym Landmark er den nærmeste utfordreren av juniorklatrerne i seniorklassen i kampen om pallen. 

Tobias Reidel er også en sterk kandidat, sammen med Ørjan Rødland Vaage og Arne Farestveit. Men dette kan bli veldig jevnt.

Senior kvinner 

Kvinneklassen har to klare favoritter: Sunniva Øvre-Eide som vant nordisk sist helg og Ingrid Kindlihagen som vant NM i fjor og har sølv i årene før det. Mangeårig norgesmester Sunniva Haave er skadet og stiller ikke. Men begge disse kan bli utfordret av gode buldrere, og spesielt Anna Ackre. Pernille Tvedt vil også være en utfordrer til pallen, for selv om hun var skuffet over å ikke komme til finalen i Nordisk så ble hun fjerde beste norske i Nordisk. De to siste plassene er mer åpne 

U20 herrer

Denne klassen er sterkt preget av at nesten alle favorittene til finalen stiller i seniorklassen. Så da er det langt mer åpent. Nicklas Smaglioukov fra Tromsø, Håkon Sandsmark Sylte fra Molde og Lucas Sund fra Drammen er tre kandidater til pallplassene. 

U 20 kvinner

Her er det en litt åpen konkurranse om de første plassene, med Oline Sollid og Amalie Løkenhagen som begge går på NTG Lillehammer og Hanne Sofie Sletten Bjørnø-Lian fra Oslo som tre sterke kandidater til seieren og pallen. 

U18 herrer

Gard Bang Kittelsen fra Trondheim er en liten favoritt foran Olai Holtermann Ødegaard fra Kolsås, og Finn Moritz Flemming fra Tromsø som den kanskje sterkeste utfordrerne fra 08-kullet. Enok Devold og Ola Vekve fra Molde er også to sterke kandidater til pallen. 

U18 Kvinner

Emmelie Conders fra Kolsås er favoritt foran Anna Vivelid fra Haugaland, med de to 08-klatrerne Lea König fra Trondheim og Nora Gustad fra Drammen KK som to kanskje to fremste utforderne til pallen. 

U16 Herrer

Det er litt få konkurranser å vurdere favorittene til denne klassen, men Erling Horn Østerlie fra Trondheim, Elias Nilsen van Eijindthoven fra Bergen, Hauk Tangeland Bratland fra Oslo ser ut til å ha etablert en slags tet-trio etter de første opptredene.

U 16 Kvinner

Ellun Lova Grammeltvedt fra BRV er en klar favoritt i dennne klassen, etter en sterk seier i den første norgescupen og en andreplass i Nordisk mesterskap sist helg. Kristin Jendem fra Molde gjorde det bra i første norgescup, mens Eva Hareide Eads gjorde det bra i finalen i Nordisk. Men her er det også flere andre som kan markere seg bra i finalen. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar