fredag 28. januar 2011

Uka: Mer bratt og hardt fra Rogland, et imponerende comeback og tørr granitt

Noen linker til den siste uka innen klatring:
Therese Johansen har buldret Chicken wings med sittende start, en 7C+ i Sirevåg nederst på Jæren, og har fine bilder på bloggen sin. Hun har allerede rukket å gå to buldre gradert 7C i det samme området, som kanskje er det beste vinterstid i Norge i forhold til gode klatreforhold og lite snø.

Mer Rogaland: En av de flotte islinjene på Kjerag er omtalt med video og bilder på Ut.no, et samarbeid mellom turistforeningen og NRK, og var også sendt på Ut i Naturen denne uka. Bjørn Eivind Årtun, Annelin Henriksen og Stein Ivar Gravdal er klatrerne.

En av de hyggeligste returene til klatrin det siste året har vært Eirik Birkelund Olsen fra Tromsø. I januar har han gått to ruter gradert 8b i Katalonia, står det på profilen hans på 8a.nu. Isolert sett er det ingen stor begivenhet, men det er ikke så mange som klatrer denne graden i utlandet. Og ikke minst er det hyggelig fordi han brakk ryggen i Ceuse i 2009. Nå viste vel NM før jul at han var tilbake i god form, for der ble han nummer to og klatret ifølge ruteskruerne opp mot grad 8a+ onsigth inntil han falt litt under toppen.

Og selv om det er fint med vinter, selv om jeg strengt tatt sitter med nyoperert fot denne uka, så er det hyggelig å se at det begynner å bli tørr klippe. Ihvertfall i Bohuslen. Her er Hanna Mellins beskrivelse på bloggen sin.

Er det nyheter og beskrivelser jeg har gått glipp av, så bare send et lite vink.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar