søndag 5. august 2012

Familien Sæther går ny rute i fri i Trollveggen

Sindre Sæther har gjort enda en fribestigning av en vanskelig rute i Trollveggen. Sammen med far Ole Johan Sæther har de friklatret Russerruta Krasjnoyarsk-ruta fra 2002, en av de siste rutene som er gjort i veggen, melder Norsk klatring.
Ruta går i samme del av veggen som Franskeruta og Arch Wall, der veggen er på sitt høyeste. Ifølge Norsk klatring er de fleste taulengdene gradert opp til 7+ og 8-.
Sindre har tidligere gått Norskeruta, Franskeruta og til stor internasjonal applaus Arch Wall for et par år siden. Det er ingen andre de siste tiårene som har prøvd å gå disse harde tekniske rutene i den tildels løse og våte Trollveggen i fri.
Han har også klatret harde ruter opp til 8c eller 8c+, gått nye ruter i Pakistan, og på Blåmannen og gått noen av de lengste og vanskeligste fossene i Norge.

2 kommentarer:

  1. Hei, litt kommunikasjonssvikt mellom Oslo og Romsdalen gjorde at vi meldte bestigning av feil rute innledningsvis hos oss. Det er ikke Russerruta (fra 1997), men Krasnoyarsk (også gått av russere, men i 2002) som nå har fått sin første fribestigning. Beklager feil info, dette er nå rettet.
    vh Arve, Norsk klatring

    SvarSlett