tirsdag 28. august 2012

Onsdag begynner Junior-VM for Tina og Jakob

Tina Johnsen Hafsaas og og Jakob Heber Norum skal forsvare sine to flotte plasseringer fra fjorårets Junior-VM når årets mesterskap for de yngste starter onsdag. Allerede fem om morgenen norsk tid starter første kvalikkrute, så er det et helt døgn til neste rute, før det eventuelt blir finale fredag.
Tina tok en litt overraskende tredjeplass i fjorårets VM, og har gått opp til den eldste juniorklassen i år. I den europeiske ungdomscupen leder hun klart, men får langt tøffere konkurranse fordi noen av juniorene gjør det veldig bra i seniorklassen. Tina er neppe blant favorittene, siden flere av verdens beste konkurranseklatrere er med i juniorklassen.
Oda Momoka vant den siste verdenscupen, eller. Tina slo henne ifjor, fordi den japanske klatreren brøt tidsgrensen og ble plassert bak Tinas flotte tredjeplass.
To av de beste østerrikske juniorene har også plassert seg bedre enn Tina i den siste verdenscupen og tidligere.
Katharina Posch har kommet på pallen i flere verdenscupkonkurransen, mens Magdalena Röck kom til verdenscup-finaler i år og i fjor.
Den beste franske junioren Laura Michelard klatrer jevnt med Tina bde i ungdomscupen og verdenscupen.
Så det blir spennende kamp om pallplassene.

Jakob Heber Norum har sitt første år i den mellomste juniorklassen for 16-17 åringer. Han overrasket alle med både finaleplass og fjerdeplass i fjorårets VM. Han har slitt med å komme til finalene i den europeiske ungdomscupen i år, så det kan bli tøft å komme til finalen i VM. Men det kan også gå som i fjor, kjempebra. Det får vi se onsdag og torsdag, og forhåpentligvis fredag.
Konkurransen overføres direkte på web på IFSC.tv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar