lørdag 23. februar 2013

Treningstips fra de sterke folka

Her er noen ferske treningstips fra klatrebloggere og nettsteder som driver med slikt.

Yazzamann heter bloggen til Jan Eivind Danielsen, som kom i gang med både klatreblogging og seriøs klatretrening etter at han ble oppfordret til det her i kommentarfeltet etter at han overrasket alle og seg selv med sølvplassen i NM i Stavanger i november. Siden har det blitt mye trening, og til nå har det bare gått nedover. Det blir spennende å se om det går oppover, eller om han rett og slett har trent seg i senk.

Sean McColl overrasker ingen hvis han vinner eller blir nummer to, og er kanskje verdens beste allroundklatrer i konkurranser med sterke plassering i buldring og tau. Vant til hard trening er han også. Han blogger litt om trening og har noen videoer, absolutt verd å følge,

Eva Lopez driver en solid treningsblogg, hvor hun også selger fingerbrettet sitt, og hennes siste artikkel er hvordan man trenger pinchestyrke på fingerbrett. Litt smalt kanskje, men hun dekker disse temaene hun tar opp med maksstyrke på en svært solid måte. Så er hun da også en av de virkelig sterke i den første generasjonen av spanske klatrekvinner som gikk de harde rutene.

Alle klatreblader har treningsartikler om vinteren, i likhet med denne bloggen. Climbing har også en sak om hvordan man kan fornye innetreningen. Sikkert alltids et og annet godt tips.

Selv er jeg ikke i nærheten av å ha tid til å få gjort alt dette, og ikke har vi klatresenter i Drammen heller. La oss håpe på det, og så ser vi hva som skjer. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar