lørdag 7. desember 2013

1. og 2. plass til Oslo klatreklubb-ungdommer i Sverige Cupen

To unge norske klatrere preget sine klasser i Sverigecupen i lørdag. Lisa-Marie Kvandahl vant jenteklassen og Jens Kristian Aasmundsen tok andreplassen i gutteklassen i konkurransen i Gøteborg. Som vinner av nordisk mesterskap var det ingen overraskelse at Lisa-Marie vant, og Jens Kristian vant den forrige norgescupen og ble nummer to i NM for et par helger siden.

Kilden til dette er facebook-oppdateringen til familien Kvandahl.
Dette ble arrangert sammen med svenske mesterskapet. Noen resultatlister, streaming eller andre referater fra stevnet vinnes verken på 8a.nu, Klätterforbundets sider eller klatreklubbens sider. Her har svenskene ganske mye å lære av de proffe norske arrangørene som gjør at mange kan følge konkurransene live.  

3 kommentarer:

 1. Marte Amie Frydenlund fra Gjøvik KK vant jenteklassen, Kids B (2002-2008).
  Resultater ligger på http://www.klatterforbundet.se/resultat_tavling.php?id=149&subsida=3


  SvarSlett
 2. Takk Bernt. Tror ikke jeg skal gjøre noe stort nummer av det. Er strengt tatt i grenselandet av barneidrettsbestemmelsene i Norge. Nasjonale og internasjonale konkurranser først i 13-årsklassen. Svenskene har langt mer liberale regler på det området. Det finnes noen norske varianter, hvor f.eks apparatturn ikke har norgescup men aspirantkonkurranser på litt lavere alderstrinn.

  mvh
  Geir Arne

  SvarSlett
 3. Hei Geir Arne.
  Det er riktig å ikke gjøre et nr ut av denne sake. Men jeg må si at jeg ble svært imponert av et godt tilrettelagt arrangement av svenskene. God sunn mat til alle deltakere frukt og litt godis i isolasjonssonen, progressive ruter hvor selv de minst fikk mestringsfølelse langt opp i veggen.
  Må også si at Klatterlabbet i Gøteborg er verdt en tur for de som blir lei av Klatreverket eller andre sentre i Norge!

  SvarSlett