mandag 4. juli 2016

Rannveig Aamodt klatrer Freerider på El Capitan (spoiler alert: Med heng)
Rannveig Aamodt har gjort et nytt stykke imponerende klatring med den første kvinnelige norske bestigningen av Freerider. Freerider er en solid fririte med klatring opp til grad 8/8+, og selv om den ble gått med noen heng så ble alle meterne klatret med egen kraft.

Freerider er av norske klatrere bare gått av Martin Skaar Olslund og Thomas Meling uten fall i 2012, mens det vel har vært et en eller to bestigninger til med heng - blant annet av Klaus Øiseth sammen med Marius Olsen i 2010 tror jeg.

Rannveig har allerede etablert seg som en av de beste kvinnelige norske sportsklatrerne med bestigninger opp til grad 9, som hun gjorde på Kalymnos i april. Før det gikk hun både 9- og 9-/9. Og før det hadde hun et livstruende fall i 2012 under klatring i Tyrkia, og historien om hennes opptrening og raske og solide comeback er omtalt i det meste av klatremedier og helt til britiske tabloider.


Her er også en et slags videoklipp fra instagram av turen fra Rannveig:

4 kommentarer:

 1. Ikke for å være kjip, men "med heng" = aid, og det må da finnes flere flere norske jenter som har aida el Cap før, sikkert Freerider/Salathe også.

  SvarSlett
 2. Her er du både kjip og anonym. Det er en vesentlig forskjell på å klatre flyttene selv, men henge når det er for vanskelig, og å klatre rent teknisk med å dra seg opp på sikringer. Jeg har ikke helt oversikt over alle som har klatra El Cap teknisk, men det er nok minst en håndfull.

  SvarSlett
 3. Einar,Bror og Steinar gikk den i fjor høst - med heng.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, gode innspill fra lesere gjør alltid sakene bedre når man ikke har full oversikt selv.

   Slett