onsdag 12. oktober 2016

Magnus Midtbø går sin hardeste rute i Norge
Magnus Midtbø har gått Thors hammer (grad 9a eller 9a+) i Hanshelleren i Flatanger, skriver han på Instagram. Han får dermed besteget ruta han selv boret for omlag fem år siden. Ruta blant ble gått av Adam Ondra, og er repetert av noen av klatringens største helter dette tiåret som Alexander Megos, Jakob Schubert og Daniel Woods. (Jeg skrev først at dette var de eneste repetisjonene, men som kommentaren under viser så er det flere andre også. Takk for den oppdateringen)

I Spania har Magnus gått flere ruter på denne graden og et par bestigninger over det også, senest i våres i Santa Linya. Men jeg tror dette er den hardeste bestigningen i Norge av ham - og selvsagt den hardeste gjort i Norge av noen nordmann.

Det er vel også bare Adam Ondra som har klatret hardere i Norge. Han har gått fire ruter til på samme grad i Hanshelleren, og tre til på 9b og 9b+. 

2 kommentarer:

  1. Thor's Hammer er fra før repetert av: Sébastien Bouin, Sachi Amma, Domen Skofic, Dave Graham, Ethan Pringle, Daniel Woods, Jacob Schubert, Alex Megos og Adam Ondra.

    Ifølge Seb Bouin er den 9a med ny beta (som Ondra viste ham).

    SvarSlett
  2. Takk for info. Har oppdatert bloggen ut fra det.

    SvarSlett