torsdag 6. oktober 2016

Paula Voldner går grad 9 i Lier

Paula Voldner har utnyttet krispe høstdager til å klatre Trekkoppfuglen (grad 9) på Bergflødt i Lier, viser svorecardet hennes på 8a.nu. Dette er en av Østlandets superruter, og med relativt få bestigninger på de snart 15 årene siden den ble gått av Leif Henning Broch Johnsen. Den har både markante flytt og krever solid utholdenhet med nærmere 45 flytt fra start til første gode hvil, fulgte av et ganske hardt toppflytt også. Så det er en rute som krever mye.

Paula gikk tidligere i høst Signe Krimpen og Mari flyfly, som begge står i grad 9-/9. Men både Paula og flere andre signaliserer sterkt at Torkel Røislis Signe Krumpen like gjerne kunne vært gradert 9.

Hun har også gått Kalashnikov i Sørkedalen, grad 9, og tilhører en liten gruppe sterke kvinner som har gått ruter på dette nivået.2 kommentarer:

  1. http://borebloggen.blogspot.no/2015/09/hannah-midtb-gar-pum-fiction.html

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk. Den siste setningen, fjernet nå, bar litt preg av å være skrevet litt for tidlig på morgenen på Flytoget. Selvsagt har både Tina og Hannah klatret minst like hardt med Pump også i denne landsdelen.

      Slett