lørdag 10. desember 2016

Favorittene til nordisk mesterskap

Norge har flere favoritter når nordisk mesterskap i klatring starter lørdag i Haugesund, både fordi de beste norske stiller og fordi noen favoritter uteblir. Det er overraskende få deltakere også, selv om kvaliteten på feltet stort sett favner de beste. 

Norge er favoritter i seniorklassene. Magnus er kandidaten i herreklassen, selv om Hannes Puman er en solid utfordrer og vil ta sølv på en normal dag. NM-sølvvinner John Henry Nilssen ligger sterkt an til bronsje. 

Tina Johnsen Hafsaas ligger bra an til å vinne kvinneklassen siden svenske Kajsa Rosen har skadet fingeren og ikke kan stille. Anna Laitinen fra Finland og Hannah Midtbø konkurrerer om de to neste plassene. Den finske utfordreren har pumptrent i de samme bratte amerikanske sørstatsklippene som Tina, men det kommer an på ruta om hun eller mer buldresterke Hannah gjør det best. 

I Youth A, 16-17 åringene, er Leo Ketil Bøe fra Bergen favoritt, med klart best resultat i det europeiske ungdomsmesterskapet sammenlignet med sterke svenske konkurrenter. 

For kvinnene i Youth A er danske Nea Herforth Baehr, som bor i Sverige, en av de klare favorittene etter flere sterke resultater de siste konkurransene internasjonalt. Lisa-Marie Kvandahl er en sterk utfordrer, og Freya Duncan fra Sverige kjemper også bra om pallplass. Men flere andre gode deltar, så det blir spennende. 

Yngste herreklasse er den mest usikre med norske øyne, for der kan det ble en ren svensk-dansk pall. Oluf Morsing og Markus Gillberg har gjort det best i de siste taukonkurransene i Europa, og med danske Noah Seir Larsen hakk i hæl. Kristian Grigson Eian må få ut mer enn han gjorde i NM sist helg. Her stiller ikke sist helgs norgesmester Albert Suthurst Ilsaas. 

Yngste kvinneklasse er litt uklar for meg, men det er ingen av de som har deltatt internasjonalt som har gjort det spesielt bra så vidt jeg kan se. Så jeg holder på NM-vinner Mia Støver Wollebæk som favoritt foran Oda Aagard Lauridsen, men selvsagt kan det komme en sterk svenske eller danske og feie dem av banen. 

Her er streaming fra konkurransen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar