søndag 4. desember 2016

Magnus og Tina vant NM

Magnus Midtbø vinner finalen. Foto: Henning Wang
Favorittene innfridde der de fantes i NM i klatring i Orkanger, og vinnerne av seniorklassene var de eneste som toppet sine finaler

Hva mer kan en konkurranse ønske der omtrent alle de beste var med i NM i tauklatring

Her er resultatene

Magnus Midtbø tok en klar seier da han vant sitt 12 NM i sportsklatring. Han har vunnet hvert år siden 2005. (Han har i tillegg vunnet buldregull endel ganger, og en av dem har vært Kongepokal, så det er litt ulike tall på antall titler og Kongepokaler samlet sett. ) John Henry Nilssen ble fortjent nummer to, etter å ha vært borte fra konkurranse og hatt stang ut et par ganger. Thilo Schröter viste at han ikke bare er sterk i buldring, men også har pump til en pallplass i NM - men så har han da også klatret ruter opp til 8c+ i år utendørs.

Tina Johnsen Hafsaas fra Kolsås tok en like klar seier over Hannah Midtbø fra Oslo. Dette var hennes fjerde gull i tauklatring, og dermed passerte hun også Hannah i antall NM-titler på her. På tredjeplass kom Maria Sandbu Davies fra Trondheim, foran Eline Næsheim.
De tre på topp dominerte finalen slik de har dominert
Tina Johnsen Hafsaas vinner NM. Foto: Henning Wang
NM og harde ruter i norsk klatring i flere år, og var for første gang på litt tid samlet i NM.

Leo Ketil Bøe og Lisa-Marie Kvandahl var favorittene som vant hver sin eldste juniorklasse, slik de også har vært de norske klatrerne som har gjort det best i internasjonale konkurranser det siste året i tauklaring siden Magnus har trappet ned konkurransekjøret i år.

Leo Ketil Bøe fra Bergen KK toppet finaleruta, og ble fulgt av Kristoffer Klev fra Oslo klatreklubb, mens ett år yngre Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen fra Oslo klatreklubb gjorde sin kanskje beste konkurranse i år etter at han kom i eldre junior. Leo vant dermed både NM i led og buldring.

17 år gamle Lisa-Marie fra Oslo KK vant med nesten en halv vegglengde, rett under toppen. Hun ble fulgte 16 år gamle Marie Aagard Lauritsen fra Ålesund klatreklubb, før buldresterke Ingrid Helene Amundrud viste at all styrken og treningen definitivt også hjelper på ruteklatring.

I yngre junior kvinner tok familien Wollebæk fra Trondheim klatreklubb to av tre plasser på pallen. 15 år gamle Mia Støver Wollebæk toppet og vant foran jevngamle Oda Aagard Lauridsen (som fikk storesøster på samme plass i eldre junior), mens to år yngre Emma Wollebæk tok tredjeplass. De tre var også ganske klart best i finalen.

I yngre junior herrer vant Albert Suthurst Ilsaas fra Kolsås gullet, og ble den andre som vant NM i både buldring og sportsklatring. Han slo ett år yngre Kristian Grigson Eian og Tobias Reidal, begge fra Oslo KK.

Oslo-dominans
Treningsmiljøet i Oslo dominerte konkurransen nesten like mye som i Buldre-NM for noen uker siden, selv om det var bedre spredning i seniorfinalen enn i buldring. Herrer senior-pallen var et rent Oslo-felt, selv om Magnus formelt stiller fra Lillehammer klatreklubb. Herrer yngre junior var det samme, og i senior kvinner eldre junior kvinner var også to av tre fra Oslo-klubbene. Trondheim klatreklubb tok to av tre medaljer i yngre junior kvinner.
Fordelt på klubber fikk Kolsås flest vinnere, mens Oslo KK fikk flest medaljer.
Kolsås klatreklubb: 2 gull, 1 sølv, 1 bronsje
Oslo klatreklubb: 1 gull, 3 sølv, 3 bronsje
Trondheim klatreklubb: 1 gull, 2 sølv
Bergen Klatreklubb: 1 gull
Lillehammer klatreklubb: 1 gull.
Klatreklubben Ålesund: 2 sølv

Siden vi hadde julebulder i Drammen Klatreklubb/Klatreverk, så fikk jeg ikke sett arrangementet fullt ut. Men det virket som et bra arrangement hvor rutene skilte ganske bra og hvor det så ut til å gå bra av stabelen. Og også en ny proff tv-sending på TV2 Sumo, fint kommentert av Bjørn Sætnan

2 kommentarer:

  1. Både Leo og Albert vant NM i både buldring og sportsklatring :0)

    SvarSlett
  2. Takk. Selvsagt gjorde han det. Rettet opp.

    SvarSlett