onsdag 30. november 2016

Her er favorittene til helgens NM i sportsklatring (som streames på TV2)

Alle de store favorittene starter på norgesmesterskapet i klatring i Orkanger 2-3 desember.
NM starter fredag kveld med kvalifisering for seniorer, og fortsetter lørdag med juniorklasser og finaler.
Her er info om arrangementet og deltakerlista
Konkurransen streames på TV2 sumo fredag fra 19 og fra lørdag klokka 9. 

Her er favorittene:
Herrer senior:
Magnus Midtbø har favorittstatus til å få dusinet fullt med NM-titler i sportsklatring. Han har viunnet siden 2005. Det er ikke gitt hvem som kan utfordre ham i tauklatring i år heller, i motsetning til den superspennende duellen mot Thilo Schröter i buldre-NM i nabobartebyen for et par uker siden.
Andre pallkandidater: John Henry Nilsen er min favoritt til sølvet. Han har hatt stang ut i et par NM, og ikke vært med i konkurranser en liten stund. Men nettopp hjemkommet fra pumpklatring i USA, med solide bestigninger opp til 8c, så er han en klar sølvkandidat.
Endre Sandø Evensen fra Bergen klatreklubb er også en pallkandidat, som kan få konkurranse fra sterke Oslo-buldreren Thilo Schröter eller Rolf-Martin Bjørngaard.

Kvinner senior
Tina Johnsen Hafsaas mot Hannah Midtbø er kanskje NMs stiligste duell. Hannah har klatret hardest, men klatret lite ruter de siste årene. Tina er for alvor tilbake etter skade, med sterk klatring utendørs og erfaring fra flere konkurranser det siste året. Jeg tror den spesifikke treningen triumfer Hannahs styrke og erfaring, men er sannelig ikke sikker.
3. plassen er Eline Nesheim favoritt til. Maria Davies Sandbu er også en finalekandidat, men har vel vært tydelig på at hun satser mer på studier enn sportsklatring det siste året.

Herrer eldre junior
Leo Ketil Bøe har favorittstempelet i ruteklatring, og kan ta en dobbelseier etter at han også gikk til topps i buldre-NM. Han vil bli utfordret av Kristoffer Klev fra Oslo klatreklubb. Håvard Helgesen fra Sogndal vil også være sterk pallkandidat, men kanskje mest aktuell for 3. plassen.

Kvinner eldre junior
Lisa-Marie Kvandahl fra Oslo klatreklubb er favoritt i denne klassen, og er den med klart best resultater det siste året og de siste årene nasjonalt og internasjonalt. De neste plassene kan bli en spennende duell mellom Bergljot Hansen fra Trondheim og Marie Aagard Lauridsen fra Ålesund klatreklubb.  Jeg tror kanskje sistnevnte utfordrer de sterke 99-årgangsjentene som også vil kunne prege finalen.

Herre yngre junior
Tre favoritter med med Kristian Grigson Eian fra Oslo, Albert Ilsaas Suthurst fra Kolsås, og Arne Farestveit som medaljekandidater. Kristian står fram som liten favoritt basert på tidligere resultater i år, mens jeg kanskje tror Farestveit kan ta sølvet. 

Kvinner yngre junior
Her er det også en troika som peker seg ut.
Emma Støver Wollebæk fra Trondheim klatreklubb er kanskje favoritt, basert på tidligere konkurranser. Oda Aagard Lauridsen fra Ålesund kan sørge for en av to mulige medaljer til familien, og Ingrid Kindlihagen fra Haugesund kan ta tredjeplass. Det er andre sterke deltakere, men disse er nok de som har gjort det best i de få konkurransene som er relevante.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar