onsdag 9. november 2016

Leo Ketil Bøe 20. plass i VM. Svenske-Kajsa til finalen

Leo Ketil Bøe ble nummer 20 i semifinalen, et stykke unna finaleplass men like fullt en sterk prestasjon av den beste norske juniorklatreren for tiden.
Svenske Kajsa Rosen toppet semifinaleruta og ligger på andreplass før kveldens finale, hvor hun konkurrerer mot flere av dem hun har klatret mot i verdenscupfinaler for senior det siste året.
Danske Nea Herforth Baehr klarte ikke å følge opp sin utrolige 6. plass etter kvalikk, men 13. plass er vel uansett tidenes beste danske resultat i en internasjonal konkurranse.
Hannes Puman må ha gått på en liten smell i semifinalen, for istedet for å kjempe om finaleplass så endte han på 20. plass.

Uansett sterkt av svenskene, som fikk mange i semifinalen. Hva er så årsaken til at Norge har langt flere ungdomsklatrere i norgescuper, hvor det har vært en veldig god oppslutning de siste årene, men færre i den absolutte toppklassen. Det kan selvsagt være tilfeldig med at det er noen svært gode svenske talenter nå, som Kajsa nå, eller at det er noen svært hardsatsende svenske juniorer som får god treningsoppfølging. Hvis, og bare hvis, det er et mål å få fram flere norske juniorklatrere med et høyt internasjonalt nivå, så er det sikkert verd en evaluering.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar