mandag 14. november 2016

De tøffe duellene og favorittene til NM i buldring - og TV2-dekning.

Det tegner til å bli et knall norgesmesterskap i buldring i Trondheim i helga med 151 deltakere. For andre året på rad blir årets beste konkurranse i buldreveggene i Trondheim. Selv om det var noen flere deltakere i fjor, så er det vel en ny buldrearena i år. Så dette blir spennende.
Det er også varslet streaming av kvalikken på TV2 Sumo, mens TV2 sportskanalen har lagt det på sendeskjema lørdag fra klokkn 19 til 22.30
Fredag er det åpen kvalikk i seniorklassene, mens lørdag kjøres resten av løpet og en festaften på kvelden.

Herrer senior (50 deltakere)
I herreklassen blir det en knall duell mellom Thilo Schröter og Magnus Midtbø. Thilo trakk det lengste strået ifjor, i en finale hvor det i praksis bare ble gått en bulder. Vanskelig å anslå hvem som vinner i år, men Thilo har satset hardt på buldring mens Magnus har spredt seg på flere områder av klatringen. På den andre siden har Thilo forstuet foten på sin siste dag i Fontainebleau etter en sterk buldretur, så følgende tips gjelder bare hvis han kan stille i fullt slag:
1. Thilo Schröter
2. Magnus Midtbø
3. Kenneth Elvegaard

Kvinner senior (25 deltakere)
Hannah Midtbø som favoritt, men duellen med Mie Kastet er spennende, og Tina er i bedre form enn noensinne med pers på 8A+ i år og fersk bestigning av 8b+ sportsklatring. I VM la Hannah best an, men i semifinalen ble hun slått av Mie. Men Sunniva Haave er også et sterkt navn, som har vunnet norgescuper men som også har vært litt skadet.
Her er mitt råtips:
1. Hannah Midtbø
2. Mie Kastet
3. Tina Johnsen Hafsaas

Eldre junior herrer (30 deltakere) :
Det blir også spennende for de eldste juniorene, ikke minst fordi her er det en hjemmefavoritt. Christian Eliassen vant sist, og har også sterke 8A-bestigninger bak seg på Vingsand. Leo Ketil Bøe er den mest erfarne fra konkurranser, med gode resultater i nasjonale, nordiske og europeiske juniorkonkurranser. Han er like dreven i buldring og tau, og hadde en sterk 21. plass i Junior-VM. Kristoffer Klev har også vunnet i norgescup-konkurranser i år, så dette blir jecnt. Kanskje er hjemmefordelen nok ti lå bringe gullet heim til bunkersen, men jeg tror Leos konkurranseerfaring sikrer seieren
Så her er tipset:
1. Leo Ketil Bøe
2. Christian Eliassen
3. Kristoffer Klev

Eldste junior kvinner (12 deltakere):
Her er også alt til rette for et sterke finaleheat. Her er det tre favoritter, og det er ikke alltid så lett å tippe rett rekkefølge. Men Ingrid Helene er nok en av de sterkeste juniorene, uansett kjønn. Men Lisa-Marie er dreven på konkurranser, selv om hun satser mest på tau. Bergljot har også en hjemmebanefordel som ikke skal undervurderes. Ingrid Burud er også en sterk utfordrer til pallen. Her er et forslag:
1. Ingrid Helene Amundrud
2. Lisa-Marie Kvandahl
3. Bergljot Jullumstrø Hansen

Yngre junior herrer (16 deltakere):
Yngre junior har et sterkt lag med pallkandidater, selv om jeg ikke kjenner alle utøverne. Kristian har gjort det bra internasjonalt, mens Albert vant siste norgescup. Her er et forslag:
1. Albert Ilsaas Suthurst
2. Kristian Grigson Eian
3. Arne Farestveit

Yngre junior kvinner (18 deltakere)
De yngste kvinnene er en spennende klasse med mange ivrige utøvere. Her er Mia en sterk kandidat, ikke minst med hjemmebanefordelen. Ellers er det litt gjetting på de neste plassene.
1. Mia Støver Wollebæk
2. Lea Schmitthenner
3. Oda Aagard Lauridsen
Ingrid Kindlihagen er også en sterk kandidat til pallen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar