lørdag 19. november 2016

Hannah og Thilo vant NM-duellene. Nesten rent bord til Oslo-miljøet

Thilo vant på nytt superduellen mot Magnus Midtbø i NM i buldring. Hannah Midtbø vant kvinneklassen foran Tina Hafsaas.

Thilo slo Magnus med et par forsøk mindre på de tre bulderne de gikk. Magnus var svært nær å gå den ugåtte bulderen også, men det var Thilo som var stødigst. Stian Christophersen imponerte også og slo Kenneth Elvegaard i kampen om 3. plassen.

Hannah vant med en bulder mer enn Mie Kastet og Tina Johnsen Hafsaas, hvor det bare var to forsøk på bonustakene som sikret Mia andreplassen. Disse tre var overlegne de tre andre i finalene, som ikke gikk noen buldre.

Finalenes lille overraskelse var Patrick Pedersen fra Drammen Klatreklubb, med en femteplass og første finale i en seniorfinale fra en klatrer aktiv i Drammen klatreklubb. Tarjei Hamre tok den siste finaleplassen.

Her er resultatene

Oslo-dominans
NM-finalene var en maktdemonstrasjon av klatremiljøet rundt Klatreverket i Oslo, med fem av de seks pallplassene i seniorfinalene, totalt fire av seks seire, og omtrent halvparten av juniorpallplassene.

Fem av seks finalister i herrefinalen trener på Klatreverket i Oslo til daglig, selv om Tarjei Hamre representerer Trondheim. Patrick Pedersen trener også mye der selv om han jobber som ruteskruer på Klatreverket i Drammen, og representerer Drammen klatreklubb.
Tre av de seks første i kvinneklassen trener også i Oslo, og bare Mie Kastet var den eneste på senior-pallene som ikke trener der.

Juniorklassene
I juniorklassene var det litt bredere deltakelse, med to-tre finalister i hver klasse fra Oslo. Her var det større variasjon på  vinnerne.

Eldre junior damer
Bergljot Jullumstrø Hansen fra Trondheim var hjemmehåp og vant foran Maria Aagard Lauridsen fra Ålesund klatreklubb som flashet den første bulderen. Lisa-Marie Kvandahl tok tredjeplassen, foran Ingrid Helene Amundrød, som var preget av at ankelen ble forstuet i konkurransen.

Eldre junior herrer
Leo Ketil Bøe fra Bergen vant eldste juniorklasse for herrene foran Kristoffer Klev fra Oslo. Eivind Kittelsen fra IL Dyre Vaa (Rauland) tok tredjeplassen.

Yngre junior kvinner
Lea Schmitthenner fra Kolsås vant foran hjemmehåp og favoritt Mia Støver Wollebæk, med Ingrid Kindlihagen fra Haugalandet klatrelag på en solid tredjeplass.

Yngre junior herrer
Albert Ilsaas Suthurst fra Kolsås KK vant foran Kristian Grigson Eian og Tobias Reidel, begge fra fra Oslo KK. Igjen en ren Oslo-pall.

Knirkefritt
Arrangementet bar preg av at Trondheim har fått bra rutine med slike arrangementer, det virket veldig solid og bra. Det så ut som flotte buldre fra Adam Pustelnik og Martin Mobråten, med hjelp av flere andre, selv om det er vanskelig å ha et nivå som både er interessant for de beste og for femti andre deltakere i herrefinalen.
TV-sendingen av seniorfinalen og streamingen av kvalikkene og juniorfinalene på TV2 sportskanalen og TV2 Sumo var også en milepæl i dekning av klatring i Norge, for første gang en omfattende dekning på nasjonal TV siden TV2 viste et opptak av NM-finalen i sportsklatring for 20 år siden. Den var også bra kommentert av Bjørn Sætnan, selv om det nok var noen som ikke helt likte reklamepauser i finalene. Men slik er livet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar