søndag 5. november 2017

NM ga generasjonsskifte i juniorklassene

De yngste var best i tre av de fire juniorklassene i søndagens finale.
13 år gamle Theodor Kirkebø fra Kolsås klatreklubb vant yngre junior i sitt første år i klassen med et fall fra topptaket, og slo to år eldre konkurrenter. Arne Farestveit fra Sogndal ble nummer to, foran Ørjan Rødland Vaage fra Haugland klatrelag.

Edel Lemvik er også første års junior og vant en svært populær seier siden hun representerer arrangørklubben BRV. 13 åringen bor på Bryne, og pendler et stykke for å trene, men er vokst opp i Grenoble hvor hun har klatret mye. Hun vant også årets første norgescup, så helt uventet var det ikke. Hun vant foran Ingvild Kindlihagen fra Haugaland klatrelag, med 13 år gamle Sunniva Øvre-Eide fra Grenland klatreklubb som tok en sterk tredjeplass. Hun viste i årets andre norgescup, som hun vant, at hun også er å regne med.

Mia Støver Wollebæk fra Trondheim klatreklubb vant eldre junior i sitt første år, slik hun vant yngre junior i fjor. Hun toppet finaleruta, som den eneste av juniorene, en håndfull flytt foran sølvvinner Lisa-Marie Kvandahl. Jeg har det ikke fra ruteskruerne, men den påstås å være opp mot grad 9-.
Marie Aagard Lauridsen  vant en knepen tredjeplass foran Signe Ingvarda Øye fra Gjøvik.

I disse tre rutene er det interessant at de yngste, og vel også korteste i klassene, slo sine eldre og større konkurrenter i ruter som krevde god pump og teknikk. Det er også kreditt til ruteskruerne Martin Mobråten og Adam Pustelnik, som har laget ruter som ikke er til disfavør for de som ennå ikke har vokst mest. Det spennende er om dette er en ny generasjon med mer utholdenhetstrening med seg enn tidligere juniorklatrere.

I eldre junior gutter vant Hauk Lem fra Kolsås klatreklubb slo klubbkamerat Albert Ilsaas Suthurst, mens Eivind Kittelsen fra idrettslaget Dyre Vaa tok tredjeplassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar