lørdag 10. februar 2018

Juniorshow på Norgescup i Trondheim

Helges Norgescup i buldring i Trondheim ble en ren juniorkonkurranse. Takket være Trondheim klatreklubbs innsats i siste liten så ble den ikke avlyst på grunn av manglende arrangørklubb. De kunne bare påta seg et juniorarrangement, siden det er nesten dobbelt så mye arbeid å få med seniorene. Så all ære til klubben som har tatt mest ansvar for store konkurranser det siste året.

Det ble heller ikke anledning til streaming, men noen ivrige fedre/klubber livestreamet mye av finalene så sammen med resultatlistene får vi dette referatet. Kommenter gjerne hvis det er mangler.

70 deltakere sørget for en solid cup med bra deltakelse fra de fleste større klubbene, hvor de to Oslo-klubbene tok fem av seks medaljer blant gutta. I de to kvinneklassene var spredningen langt bedre.

En morsom detalj, ihvertfall for en blogger på min alder, er at halve finalen i yngre junior gutter bestod av barn av klatrefedre og en klatremor som selv har vært i NM-finaler, med både en gullvinner og to sølvvinnere av fedrene. Vinneren var allikevel Theodor Kirkebø, som ikke har foreldre med slike meritter. Han markerte seg solid i fjor i sitt første år som yngre junior, og nå er han både eldre og de sterkeste konkurrentene gikk over i eldre junior. Så i helgen var hans klareste konkurrent ett år yngre Per Ravlo-Caspersen, som gjorde en solid debut. De to var de eneste som toppet buldre, og tok tre og to hver. De to fra Kolsås klatreklubb var i en egen klasse med andre ord. Per markerte seg også som vinner av siste Østlandscup, så det skal bli spennende å følge ham også på taukonkurranser.

Yngre junior jenter ble vunnet av Sunniva Øvre-Eide fra Grenland klatreklubb, som fortsetter der hun slapp i sitt første år som yngre junior med å ta seieren. Edel Lemvik fra BRV tok sølv, bare ett forsøk bak vinneren. Nora Hovde sørget for medalje til arrangørklubben med tredjeplassen og jeg tror også debut på pallen for hennes del.

Eldre junior jenter ble vunnet av hjemmefavoritt Mia Støver Wollebæk, som rettet opp en litt svak kvalikk for sin del med å gå fire av fire finalebuldre. Hun slo Ingrid Kindlihagen fra Haugaland klatrelag, som tok en solid sølv i sitt første år som eldre junior. Marie Aagaard Lauridsen fra klatreklubben Ålesund tok tredjeplass.


Eldre junior gutter ble ble et rent Oslo-oppgjør om pallen, og fire av seks finalister fra de to Oslo-klubbene som har dominert buldring de siste årene. Jens Kristian Aasmundsen fra Oslo KK tok seieren, og det er vel en stund siden sist i buldring, foran Hauk Lem og Albert Suthurst fra Kolsås KK.

Her er resultatene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar