fredag 23. februar 2018

Yngste bestigning av 9- av norske klatrere13 åringene Sunniva Øvre-Eide, Per Ravlo-Caspersen og Theodor Kirkebø har gått grad 9- (8a) i Sella i Spania på vinterferietur. Dette er de yngste bestigningene av graden for en kvinne i Norge, og det er nok også den yngste av en mann for det er bare en måned siden Per havnet i tenårene. Teodor var bare litt eldre da han gik sin første 8a i Thailand i jula. Jeg tror de var en årgang yngre enn andre som gikk graden som 13-åringer. Tidligere har Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen og Jakob Heber Norum gått graden som 13-åringer, men jeg tror ikke så mange andre.

De tre har også gått en 8+ (7c+) rute på den samme klippen, The Wild side i Sella, en halvtime unna Benidorm på den spanske østkysten.

De tre har også markert seg som de største talentene i yngre junior-klassen i klatring, og tok de beste plassene i årets første norgescup. Det er spennende at de også klatrer hardt utendørs. Alle tre har klatret solid ifjor på åttertallet, og Per gikk også 7+ på egne sikringer i Bohuslän.

Her er noen instagram-bilder fra treneren, Tina Johnsen Hafsaas. Ikke alle juniorer har trenere med en fjerdeplass i verdenscupen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar