søndag 1. juli 2018

Thomas Vekve (47 år) førstebestiger 8c i JulsundetThomas Vekve har etablert en ny rute i Julsundet utenfor Molde som foreløpig er etablert som 8c . Ruta går først opp 8b-ruta Blodig alvor som Pål Benum Reiten etablerte på 90-tallet, og går videre opp 8a+ klatring over til toppen av Krapotkin, som var den gamle hardingruta (en 8/8+ rute som jeg mener Øyvind Vadla gikk på 80-tallet). Tilsammen blir det hundre harde flytt med en grei hvil mellom.
Han tror det er 8c, men åpner selvsagt for at 8b+ også kan være graden. Det får ettertiden vise.
Thomas fyller 47 i år, så det er med god margin uansett den hardeste etablert av noen  på den alderen. Men han onsightet også 8a for første gang i fjor, så selv om Thomas alltid har vært god så er han kanskje i sin beste form de siste årene.

Julsundet er hovedklippen for Molde-klatrerne og også vel den beste klippen samlet sett i Møre i Romsdal (som ektefødt moldenser får jeg satse på det). Den har også flere harde ruter, som Tor Solholms Tortur, satt i 8b+ men tydelig oppgradert av John Henry Nilssen i sommer til 8b+,  og 8b+ ruta Cafe Kraft som Martin Skrove gikk for tre år siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar