tirsdag 18. september 2018

Maria Augusta Salvesen leder Masters Edge
Mari Augusta Salvesen har gått enda en hard rute på egne sikringer med Masters Edge i Millstone Quarry i Peak Distrikt i Nord-England. Masters Edge er vel gradert rundt grad 8, men kjennetegnes først og fremst ved at den er veldig lite sikret. Midtveis i ruta er det to hull som det kan sikres i, og deretter er det et passe langt fall hvis man faller på de utsatte flyttene opp til toppen.

Når vi først er inne på temaet "Mari klatrer åttere på egne sikringer", så gjorde hun det jeg tror er den første norske bestigningen av Den svenske ballettskolan, en offwidth og overhengende åtter på sjøklippen på Ulorna i Bohuslän.

Tilbake til Masters Edge, som var en de virkelig store "hard grit" rutene siden Ron Fawcett gitt den for 35 år siden. Ruta har hatt et par norske bestigninger. Espen Samuelsen gikk den i god stil med å støte fra bakken, og ta fallet før han gikk ruta. Deretter gikk Magnus Midtbø den, imponerende nok som sin første harde naturlige sikrede rute, på et klatretreff med sponsoren hans. Det er vel ikke utenkelig at flere har gått den, men ikke som jeg kommer på her jeg sitter nå. Ifølge Mike Hutton, som tok bildet, er dette kanskje den tredje kvinnelige bestigningen av ruta.

Se dette innlegget på Instagram

📸 1-2. @mariaugustahs smashing out and making very short work of Svenska Balettskolen with no bother whatsoever 3. making a cheeky little onsight 4. Bohuslan talk at Villa Bro . 4 years since my last visit, great to make a short trip back to Bohuslan. Fun to give a couple of presentations, including 1 at a 'Wide Climbing Meet' in Bohus itself. Cool to see so many folk coming to this and getting involved. Managed to get a few cheeky ascents in after the meet; first Trad ascent of French Connection, the balancy Skråkpropoganda, and the one pictured... Wide shizzle in a roof! Even though I don't climb many offwidths anymore it's always satisfying to get a travelling wide ascent. . Thanks Bobo, Bobby, and the Gothenburg and Bohuslan Climbing Clubs 🤙 . @patagonia_climb @fiveten_official @wildcountry_official @sterlingrope @hard.bar @betaclimbingdesigns
Et innlegg delt av PETE WHITTAKER (@petewhittaker01)Mari Augusta Salvesen har gått enda en hard rute på egne sikringer med Masters Edge i Millstone Quarry i Peak Distrikt i Nord-England. Masters Edge er vel gradert rundt grad 8, men kjennetegnes først og fremst ved at den er veldig lite sikret. Midtveis i ruta er det to hull som det kan sikres i, og deretter er det et passe langt fall hvis man faller på de utsatte flyttene opp til toppen.

Når vi først er inne på temaet "Mari klatrer åttere på egne sikringer", så gjorde hun det jeg tror er den første norske bestigningen av Den svenske ballettskolan, en offwidth og overhengende åtter på sjøklippen på Ulorna i Bohuslän.

Tilbake til Masters Edge, som var en de virkelig store "hard grit" rutene siden Ron Fawcett gitt den for 35 år siden. Ruta har hatt et par norske bestigninger. Espen Samuelsen gikk den i god stil med å støte fra bakken, og ta fallet før han gikk ruta. Deretter gikk Magnus Midtbø den, imponerende nok som sin første harde naturlige sikrede rute, på et klatretreff med sponsoren hans. Det er vel ikke utenkelig at flere har gått den, men ikke som jeg kommer på her jeg sitter nå.

Her er en video fra Youtube som viser Magnus på Masters edge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar