søndag 3. februar 2019

Kristoffer Klev til topps for første gangHer er livestreamen fra finalen i årets første norgescup i buldring, arrangert av Østmarka Vel og Norges Klatreforbund på Buldreverket i Oslo. (Det er jeg som kommenterer streamen).

  • Kristoffer Klev fra Oslo klatreklubb vant sin første norgescup i buldring. 
  • Sunniva Eik Haave var en overlegen vinner i kvinneklassen. 
  • Og i juniorklassen var det et par rokeringer i toppen og to gjengangere på topps. Søstrene Wollebæk kjempet hardt om førsteplassen i eldre junior jenter.

Senior herrer kunne ikke endt mer spennende i et ganske åpent felt. Den ble avgjort av siste buldrer i siste bulder og siste forsøk. For Endre Sandø Evensen fra Bergen KK kunne også tatt en seier til, den første siden han vant en ganske lite besøkt norgescup for tre år siden på Sørlandet. Men da måtte han nå sonetaket på den siste bulderen som Klev hadde toppet, men kreftene strakk ikke til. De to var favorittene til å ta seieren, og for Kristoffer var det en fin erstatning etter at han ledet NM ifjor etter kvalifiseringen men såvidt ikke nådde opp på pallen.
3. plass gikk til konkurransens eldste deltaker, trebarnsfar Benjamin Lager som har tatt opp konkurranseklatring etter at han sluttet med konkurranser som junior og stort sett har klatret hardt ute siden det.

Sunniva Eik Haave fra Oslo klatreklubb vant kvinneklassen, og var også den eneste deltakeren som har gått seirende ut av norgescuper tidligere av deltakerne, med sine mange sterke 1. og 2. plasser i NM, Nordisk og også i en internasjonal konkurranse. Hun flashet lett alle kvalikk-bulderne og tre av finalebulderne, men fant ikke betaen på det siste harde - som også stoppet de fleste senior herrer og alle juniorene unntatt vinneren av eldre junior gutter. Førsteårssenior Marie Aagard Lauridsen fra Lillehammer KK tok andre med to topper, begge flash, og Lisa-Marie Elliingsgård Kvandahl tok tredje med en bulder.

Det var tett i toppen for juniorklassene. Spesielt spennende var det i eldre junior kvinner hvor Mia og Emma Støver Wollebæk fra Trondheim klatreklubb kom nesten helt likt, men storesøster Mia vant med et mindre forsøk på sine buldre enn lillesøster og førsteårs eldre junior. De to var de eneste med to topper, mens Anne Ackre fra Bergen KK tok tredjeplass med en flash.

I eldre junior gutter vant Leo Chiba fra Tromsø klatreklubb med minst mulig margin foran Tobias Reidel fra Oslo klatreklubb, som vel kanskje for første gang slo favoritt Albert Suthurst fra Kolsås Klatreklubb i en buldrekonkurranse. Alle klatret to topper, mens de to første klarte en sone mer enn Albert.

I yngre junior jenter ble resultatene litt annerledes enn vanlig.Edel Lemvik fra Bratte Rogalands Venner vant foran yngste finalist Elise Frantzen Olsen fra Lillehammer KK mens den vanlige vinneren Subbiva Øvre-Eide tok tredjeplass.

I yngre junior gutter vant Theodor Kirkebø, nærmest som vanlig, mens Andres Kaada fra BRV tok sin første medalje med en andreplass og Per Ravlo Caspersen fra Kolsås Klatreklubb tok 3. plassen.

Her er resultatlistene

Totalt deltok nesten 120 utøvere, og solid dekning i nesten alle klasser unntatt kvinner senior som savner flere sterke buldrere. Imponerende arrangert av Østmarka Vel, som ellers er mest opptatt av å passe på den fine buldringen i Østmarka og følge opp barneklatring og sin buldrelåve på siden av de etablerte klatresenterne i Oslo. De fikset også en livestream slik at resten av Klatre-Norge også hadde muligheten til å få bilder fra en spennende og god konkurranse.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar