lørdag 29. februar 2020

NM-favorittene i buldring er klare, men nesten uten Vestlandet og ingen fra Sørlandet

Foreløpig er det bare en deltaker fra vestlandet på NM i buldring i herreklassen og en i dameklassen. Ingen fra sørlandet.

De regionale forskjellene er store i seniorklassen på å delta i NM i Lillehammer neste helg, noen dager før påmeldingsfristen går ut 4. mars. Mens det er bra med påmeldinger i juniorklassene fra stort sett hele landet, og samlet sett brukbart med påmeldinger, så er det litt overraskende at det bare er 1-2  vestlendinger i hver klasse. Med litt godvilje to kvinner, siden den ene deltakeren og pallfavoritten Bibiane Dahle Ness fra Lillehammer er student i Bergen. Det er ingen Sørlendinger. Fra Nord-Norge er det også bare en deltaker av hvert kjønn i seniorklassene. Så det er Trondheim og Østlandet som bærer seniorklassene.
Foreløpig er det omlag 40 påmeldte i seniorklassene, og omlag 80 i juniorklassene.

Her er listen over alle påmeldte
Her er all info og påmelding

For Nord-Norge og Sørlandet så speiler det nok nivået på konkurranseklatringen ut over de to sterkingene som deltar og som kan ta pallplass. For Vestlandsfylkene er det mer overraskende med tanke på hvor mange sterke buldrere det er, og siden mange juniorer tar turen over fjellet. Men det er ikke noen stor overraskelse. Seniorklatrere fra de store klatreklubbene i vest har i begrenset grad reist på konkurranser, med noen svært hederlige unntak som Marie Tamber og Torbjørn Wiik fra Bergen.

Avstanden kan selvsagt forklare litt av dette, men det var for eksempel ikke flere fra Hordaland eller Møre og Romsdal som deltok i sist norgescup i Stavanger. Det har også vært en diskusjon om det er riktig med kvalikk på fredag, men det har ikke hindret bra juniordeltakelse fra Vestlandet eller seniorer fra Trøndelag. Det er litt tynt fra Oslo foreløpig, Trondheim alene har flere deltakere, men det kan endre seg når fristen har gått ut.

Favoritter stiller
Så lengt ser det ut til at mange av de beste konkurranseklatrerne stiller i herreklassen, med noen unntak fra blant annet Vestlander er flere av de beste herrene fra NM i de siste tre årene med i konkurransen. Thilo Schröter står fram som favoritt, som mangeårig vinner av NM og vinner av Nordisk. Han får bryne seg på førsteårsseniorer Leo Chiba og Albert Suthurst som har vunnet hver sin norgescup i år, samt trønderbrødrene Tarjei og Jon Pål Hamre og et par-tre andre sterkinger.

Endel av de antatt beste kvinnene er på reise, er høygravide eller nettopp har blitt mamma, så her er det muligheter å prøve seg i et felt hvor fjorårets nordisk mester Sunniva Haave er klar favoritt. Men fjorårsvinner Lisa Marie Kvandahl, og tidligere sterkt plasserte Bibiane Dahle Ness kan også gjøre det bra av de som har meldt seg på til nå.

I juniorklassene er som vanlig de sterkeste klatrerne med, og det er også svært bra deltakelse i eldre junior. Yngre junior kan trenge litt påfyll av nye konkurranseklatrere for å følge opp den gode trenden fra de siste årene.

Yngre junior jenter har Elise Frantzen Olsen fra Lillehammer som åpenbar favoritt, og ett litt mer åpent felt bak henne.
I yngre junior gutter er Per Ravlo-Caspersen favoritt etter at han tar en tur hjem fra et år i Frankrike, hvor han blant annet har blitt nummer to i sin klasse i den franske buldrecupen. Her er Daniel Midttun fra Drammen, Trym Skuggen Landmark og Sverre Stensland Blixt og Alfred Kirkebø nokså jevne favoritter til pallplassene.
I eldre junior jenter er det et svært sterkt felt hvor Sunniva Øvre-Eidre er knapp favoritt foran Ingrid Kindlihagen og Edel Lemvik.
I eldre junior gutter kommer Arne Farestveit rett fra 8c+ og 8c-bestigning i Spania som en av de to yngste gjennom tidene. Om det omsettes til buldrestyrke, så er han favoritt selv om han ikke har deltatt i de to første norgescupene. Ved siden av ham er forrige NC-vinner Ørjan Rødland Vaage og Tobias Reidel to andre favoritter i et sterkt felt med flere andre potensielle pall-kandidater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar