søndag 16. februar 2020

Norgescup-vinnere fra hele Klatre-Norge

Det har vel aldri vært større spredning på Norgescupvinnerne enn på søndagens finaler i Stavanger: Vinnerne i de seks klassene kom fra  Lillehammer, Drammen, Haugesund, Skien, Tromsø og Oslo. Dermed var også Oslo-dominansen som har preget norgescupene i flere år blitt brutt, også på antall medaljer og deltakere i finalene.

I yngre junior vant Elise Franzen Olsen fra Lillehammer klatreklubb overlegen, det er lenge siden en juniorklasse har vært så dominert av en deltaker. Hun toppet fire buldre, de andre finalistene klarte bare ett. De to debutatene (tror jeg) Runa Nakken fra Ålesund klatreklubb tok sølv foran Aurora Straume Karlsen fra Bergen Klatreklubb. Lykke til videre.

I yngre junior gutter vant Daniel Midttun fra Drammen klatreklubb sin og klubbens første norgescup, halvannet år etter at han begynte å klatre. (Bare for å være ryddig: Han er med i juniorgruppen til DKK som jeg trener). Han vant foran de to Kolsås KK-klatrerne Trym Landmark og Alfred Kirkebø. Utenfor Norgescupen deltok og vant Magnus Sierslev fra Danmark, som stilte for Kolsås KK på sitt norgesbesøk. Han vant på noen færre forsøk enn Daniel, og har tidligere gjort det bra i europeiske konkurranser.

I eldre junior jenter tok Sunniva Øvre-Eide fra Grenland igjen en seier i sitt første år i klassen, foran Ingrid Kindlihagen fra Haugaland klatrelag og Edel Lemvik fra Bratte Rogalands Venner. Denne klassen er svært solid.

I eldre junior herrer vant Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland klatrelag med full pott og en bulder mer enn de andre på pallen. Truls Jønnum Mikaelsen fra Trondheim klatreklubb var et nytt navn på pallen, og Theodor Kirkebø fikk bronsje.

I seniorklassen vant Sunniva Haave fra Oslo klatreklubb åpenbart, som den eneste av de beste klatrerne som stilte i den 8 personer store konkurransen. Lillesøster Tuva Eik Haave tok andreplassen, foran Regine Storå fra Bodø klatreklubb.

I herreklassen vant Leo Chiba fra Tromsø sin første seniortittel, såvidt foran Tarjei Hamre fra Trondheim klatreklubb som ikke helt klarte å gjenta seieren fra NM på de samme veggene for snart to år siden. Albert Suthurst fra Kolsås KK tok tredjeplass. Her sikret et kobbel fra BRV solid deltakelse i senior herrer.

Så for det jeg tror er første gang er det seks byer/klubber som deler seieren. Og som nevnt innledningsvis også en langt større spredning enn før, hvor særlig Oslo, Trondheim og Stavanger har dominert. Men ingen av disse store klatremiljøene når helt opp blant de beste juniorene nå, og selv om det nok mest sannsynlig er tilfeldigheter så kan det også være et lite signal til klubbene om at de kanskje ikke satser godt nok på juniorene.

Når det gjelder medaljer, så er dette de beste klubbene: 
Haugaland klatrelag, ett gull, ett sølv
Oslo klatreklubb, ett gull, ett sølv
Drammen klatreklubb, ett gull
Grenland klatreklubb, ett gull
Lillehammer klatreklubb, ett gull
Tromsø klatreklubb, ett gull
Trondheim klatreklubb, to sølv
Kolsås klatreklubb, ett sølv, tre bronsje
Ålesund klatreklubb, ett sølv
Bratte Rogalands Venner, en bronsje
Bergen klatreklubb, en bronsje
Bodø klatreklubb, en bronsje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar