onsdag 1. juli 2020

Arne Farestveit (18) går Nordic Flower (grad 8c) i Flatanger

Arne Farestveit har ledet hele Nordic Flower i Hanshelleren i Flatanger, som tikker inn på grad 8c eller litt hardere. Dermed har 18-åringen fra Sogndal gått enda en hard rute i Norge, selv om han i vinter fikk gått både 8c+ og 8c i Spania. Ifjor gikk han Nordic Plumber på samme klippe og omtrent samme grad (dette hadde jeg glemt i første versjon av bloggen, takk til Henning Wang for tålmodig hjelp på enkelte av mine bloggposter)

Dette er den opprinnelige fversjonen av ruta på 55 meter, som ikke har fått så mange norske repetisjoner ennå, etter at Magnus Midtbø gikk den, fulgt av Sindre Sæther, Henning Wang og tidligere i sommer en dobbelsending av Martin Mobråten og Maria Davies Sandbu. Henning Wang har gått en enda høyere versjon til en mer logisk avslutning, la oss kalle den fullversjonen.

Farestveit fikk også en solid flash av ruta Gusanito, som er gradert 8a+ og dermed hans hardeste bestigning av en rute i første forsøk.2 kommentarer:

  1. Stemmer ikke helt.
    Arne gikk Nordic Plumber (8c) i fjor sommer og den er om ikke like hard, muligens hakket hardere.

    Jorg gikk til anker nr.2 (8c), men ruta har et orginalt 3 anker og ett mer logisk 3 anker som den er gått til. Dette er normal versjonen, men blir kanskje litt missvisende å kalle det fullversjonen selv med en "orginal" foran?

    SvarSlett
  2. Takk Henning. Hadde oversett Plumber. Med tre anker så er jo dette litt komplisert, men 2. ankeret er vel originalen, og din versjon til logisk avslutning er vell da fullversjonen.

    SvarSlett