tirsdag 14. juli 2020

Her er føreren for Norges skjulte granitt-perle


Rundt Larvik ligger noe av den fineste granitten i Sør-Norge med noe av den fineste rissklatringen på Østlandet. Nå har de litt skjulte perlene rundt Vestfold-byen fått en ny fører av Lars Martin Solberg og Thomas Thorstein. 


Føreren er pdf-format og kan lastes ned her.

Den kan også plukkes opp på facebook-siden til Stavern klatre- og buldreklubb.


Føreren dekker flotte og spennende felt innenfor kommunegrensen, fra Kjerringvik mot Sandefjord i øst og nesten til Porsgrunn. Totalt omlag 15 felt og et hundretalls ruter. Dette er ruter som kommer i tillegg til klatringen som omtales i Vestfold-føreren som kom for noen år siden. 


Nå kan Ula, Eftang, Strandåsen få mer av den oppmerksomheten som de flotte linjene fortjener. Blant annet den harde og rene 8+ ruta Sort guld på Rullesteinsbuka på Ula øst, gått av Lars Martin Solberg, som er en av de hardere naturlig sikrede rutene og som begynner å bli kjent blant solide tradklatrere. Men det er også mange andre linjer som ser flotte ut og fortjener mer oppmerksomhet og klatring, i det som ser ut til å være en jevnt fordeling fra grad fem til åtte. Det er nesten bare naturlige sikrede ruter som omtales i føreren, bortsett fra noen få sportsklatreruter opp til grad 9-/9, og all ære til den harde kjerne i Vestfold og enkelte besøkende/klatrere med hytte som har fulgt god norsk klatreetikk og gått rissene med naturlige sikringer. 

Resultatet har blitt over et dusin ruter på egne sikringer fra grad 8 til 8+, og det gjør feltene til et av de beste stedene i landet for hard trad-klatring hvis vi ser bort fra Profilveggen i Jøssingfjord. 


Føreren kommer som bestilt til en ferietid hvor mange rissklatrere ikke får sin årlige dose av Boshuslen-granitt på grunn av reiserestriksjoner. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar