mandag 27. juli 2020

Mari Augusta Salvesen buldrer 7C+ rissbulder (video), Eline Nesheim går Butterarms (8+) på egne sikringerHard riss-støting på buldre og ruter. 
Mari Augusta Salvesen går 7C+ rissbulder i Rendalen nær Alvdal, på en video med riss-stjernen Pete Whittaker, og det hele er presentert på videoen til Wide boys, et selskap som Pete har for å blant annet selge innendørs riss-volumer. Mari går også en 7C-bulder i et riss som jeg i forbifarten ikke finner ut hvor ligger (kom gjerne med innspill). 
Dermed bekrefter Mari enda en gang at hun er en av de råere klatrerne på riss i Norge. 

En annen som har støta bra i riss på egne sikringer er Eline Nesheim, som i likhet med enkelte andre norske klatrere er i Lofoten. Hun har gjort en relativt sjelden bestigning av Butterarms (grad 8+) på Kalle i Lofoten. Da Håkon Hansen gikk denne tekniske ruta i fri, så var den en av de hardeste naturlige sikrede rutene i Norge for snart 25 år siden. Siden har den fått flere bestigninger, også flere kvinnelige bestigniner som jeg så vennlig er blitt gjort oppmerksom på i kommentarfeltet.  men jeg lurer på om ikke dette er første kvinnelige fribestigning. Hun gikk tidligere i sommer Sort Gull (grad 8+) på Ula Øst på egne sikringer.4 kommentarer:

 1. 7c takrisset er på Presten i lofoten.

  SvarSlett
 2. Ifølge 8a gikk Malin Holmberg Butterarms i 2011, Paula Heger Voldner i 2014, Solveig Korherr i 2019. Aniek Lith som er nederlansk men har bodd noe år i Tromsø gikk den også i 2020. I fjor var også Jorg Verhoeven og Katharina Saurwein på Butterarms så jeg går ut fra at hun også klarte den.

  SvarSlett
 3. Stemmer, StevenVD. Aniek Lith gikk Butterarms i andre forsøk (!) i sommer. Godt gjort!
  Minnerisset next.

  SvarSlett