fredag 18. september 2020

Erik Grandelius går ny 9a på Bergflødt i Lier






















Takk til Tellef Storebakken for bilde

Erik Grandelius gikk onsdag kveld en ny 9a-rute på Bergflødt i Lier. Dermed er endelig det siste store ugåtte etablerte prosjektet på Østlandet blitt gått. Ruta har ennå ikke fått et navn, men Erik er rimelig sikker på 9a-graden. 

Dette er den andre ruta gradert 9a på Østlandet, eller rettere sagt utenom Hell og Flatanger i Trøndelag. Den første ruta var Agnes Buen i Sørkedalen, som Thilo Schröter har gått og som Erik kjapt repeterte i våres etter å ha trent på en slags replika innendørs i vinter. Han har brukt langt mer tid på linja på Bergflødt. Den starter 20 meter opp i veggen på en hylle på toppen av den krimpete åtterruta Willy Røgeberg. Ruta går videre opp en svakt overhengende vegg i 15 meter, ved siden av den etterhvert så kjente trad-ruta Kvinner og barn først (grad 8+). 

Erik etablerte også en solid 8b+ rute på feltet for noen år siden, som sammen med Direkterekyl (8b+ eller kanskje et hakk til), og Lierpillaren direkte (8b+) er de andre harde rutene på feltet. Men denne stiller nok i en egen klasse. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar