søndag 1. november 2020

Leo Ketil Bøe topper norgescup-ruta på formiddagen, og onsighter grad 9 og 9- ute på ettermiddagen

Leo Ketil Bøe toppa først finaleruta for herrer (omtrent grad 9-/9) i søndagens finale i Norgescupen i Molde. Så ble det tur til Julsundet utenfor Molde etter konkurransen, hvor han først onsighta Sort enke (grad 9-) og så gjorde første onsight av Blodig alvor grad (grad 9). Ut fra bildene brukte de flombelysningen som lenge har forlenga klatresesongen på denne flotte klippen nesten ute i havgapet vest for Molde. Dette er vel også Leo sin første onsight av denne graden på en rute i Norge. (Ruta ble gått på 90-tallet av Moldes store herreklatrer Pål Benum Reiten, som blant mye annet også ble nordisk mester omtrent på samme tid). 

Leo var den ene av to finalister som kom til topps. Per Ravlo Caspersen imponerte også med den andre uttoppingen i norgescupen, da han vant yngre junior. Den ruta holder omtrent grad 8+. Rett bak fulgte Trym Skuggen Landmark fra Kolsås KK og Daniel Midttun fra Drammen KK. 

Nivået på de yngre juniorene var solid. Det var også mye solid klatring i eldre junior, hvor Arne Farestveit kom lengst på den samme finaleruta som herrenes senior Leo toppet. Han vant foran Theodor Kirkebø fra Kolsås KK og Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland klatrelag. 

Juniorgutta var også klart bedre enn de andre klatrerne bak vinneren i senior herrer, noe som ble synlig siden senior og eldre junior konkurrere på samme rute. Bak Leo var det i praksis et slags midtnorsk mesterskap eller utvida kretsmesterskap, men all ære til at de stiller opp og sørger for at det blir seniorkonkurranser for herrer siden det er vanskelig å mobilsere mange seniorer til norgescuper. 

I yngre junior kvinner var Elise Frantzen Olsen fra Lillehammer KK i en egen klasse, og hun ville klart vunnet seniorklassen som klatret på samme rute. Camilla Sørbotten Marcussen fra Haugaland Klatrelag ble nummer to og Hanne Sofie Sletten Biørn‐Lian fra Oslo Klatreklubb tok tredje. 

I eldre junior kvinner kom den eneste overraskelsen i konkurransen, da favoritt Ingrid Kindlihagen fra Haugaland klatrelag kom like langt i finalen som Inga Aarhus fra Bergen Klatreklubb, men vant på bedre kvalikk-resultater. Bak disse kom Sunniva Øvre-Eidre fra Grenland Klatreklubb og Edel Lemvik på fjerde, siden hun går på skole i Oslo har hun gått over til Kolsås klatreklubb. Men det er interessant at de svært gode eldre juniorkvinnene, hvor to på pallen har klatra grad 9 i år, kom et stykke under de fire første yngre juniorgutta. 

Kvinner senior ble vunnet av Sunniva Eik Haave fra Oslo Klatreklubb, bare et flytt over en Marthe Dorthea Westskog fra Holmen Klatreklubb som imponerte og nok overrasket mange med sin første pallplassering. Tredjeplassen tok Julie Myrmo Lervik fra Molde og Romsdal Tindegruppe, som har gjort comeback i konkurranser etter et år på reise og skadeavbrekk. 

Her er resultatlista

Ellers et imponerende arrangement fra Romsdal Tindegruppe og Klatreforbundet på Moldeveggen i Treffhallen, som klarte bra avvikling og bra smittevern, fine ruter og god kvalitet på videostreamen. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar