lørdag 28. august 2021

Historiske Ørjan Rødland Vaage og Ingrid Kindlihagen med dobbel semifinale i Junior-VM

De to juniorene fra Haugaland klatrelag kom til semifinalen i både buldring og tauklatring denne uka i Junior-VM. Jeg tror de er de første norske som har gått til semi i begge grenene i ett og samme VM. 

Ingrid Kindlihagen fikk 13. plass i buldring lørdag, og 26. plass i sportsklatring tidligere i uka etter et litt uventet fall etter en mer solid 17. plass i kvalikken. Dette er en voldsom forbedring i hver av øvelse fra sist Junior-VM for to år siden, hvor hun kom et stykke lengre ned. Men da fikk hun også en 18. plass i kombinert-konkurransen som ble arrangert da. 

De to semifinalene bekrefter at dette er et slags gjennombrudd internasjonalt for henne sammen med semifinale i europacupen i buldring for senior og finale i europeisk ungdomscup tidligere i år, samt en seier i nordisk i buldring for junior og hvor hun tapte finalekampen i senior med minst mulig . 

Ørjan Rødland Vaage fikk 21. plass i sportsklatring og 18. plass i buldring. Ørjan gjorde det også bra i junior-EM for to år siden, men dette er også en tydelig plassering på et høyt internasjonalt nivå. 

VM arrangeres i Voronezh i Russland, og det ser ut til at omtrent alle de gode juniorene og store klatrelandene har vært med, selv om noen land manglet. Norges Klatreforbund sendte bare utøvere over 18 år pga koronasmitten. 











3 kommentarer:

  1. Bra sammanfattning.
    Ingrid tapte også guld i NM i T-heim med minst mulig. Hadde ledning innenfor siste finale buldern der Dunniva Eik Haave hvilte hvem dom framledes er sterkest.

    SvarSlett
  2. Bra sammanfattning.
    Ingrid tapte også guld i NM i T-heim med minst mulig. Hadde ledning innenfor siste finale buldern der Dunniva Eik Haave hvilte hvem dom framledes er sterkest.

    SvarSlett
  3. Bra sammenfattet. Ingrid tapte også Gulset i NM i T-heim med minst mulig. Hu hadde ledelse før siste finale buldern. Men der viste Sunniva Eik Haave vem som fremdeles er sterkest.

    SvarSlett